LibreCAD o alternativa pentru AutoCAD

Probabil ca o sa va intrebati ce treaba am eu cu programele de CAD. CAD, pentru cei care nu stiti sunt programe pentru arhitecti si ingineri care deseneaza si proiecteza. Eu sunt inginer, iar AutoCAD a fost un tool pe care l-am invatat inca din facultate. SI a fost alegerea mea nu m-a fortat nimeni pentru ca acum 25 de ani nu prea era trendul asta cu computerele. Aveam colegi car enu stiau AutoCAd si nu a fost nici o problema. Asta nu explica de ce inca il folosesc.

Pana mai acum ceva timp puteai folosi AutoCAD gratuit timp de 1 luna de zile de test. Eu, recunosc ca am abuzat de situatia asta si am folosit AutoCAD doar gretuit. De ceva ani buni tot fac asta. Pentru ca licenta e foarte scumpa, iar pentru mine nu e un tool pe care sa-l folosesc zilnic si nu merita sa plateesc licenta (mai am eu o problema cu platitul licentelor pentur c cred ca softurile ar trebui sa fie gratis). Eu il folosesc de 3-4 ori pe an cateva zile in total, deci practic nu merita. Ideea e ca astia de la Autocad si-au schimbat algortmul de verificare pentru a-i scoate pe astia ca mine care abuzau de acea gratuitate. Si nu mai merge cum mergea, ca sa zic asa. 🤣😊

Ce alternative la AutoCAD avem

Eu folosesc AutoCAD cand am de aranjat rafturi prin depozitele clientilor. Cand am clienti care au nevoie de astfel de servicii folosesc AutoCAD pentru aranjarea rafturilor. Sunt si alte softuri care fac astea, dar cele pe care le foloseam au dezavantajul ca stiu sa lucreze doar cu depozite de forma dreptunghica. Cand depozitul are forma mai neregulata softurile alea nu mai pot fi folosite.

O varianta gratuita la AutoCAD este LibreCAD. Si e o solutie destul de buna pentru chestii din astea care nu necesita functii avansate. Eu nici nu prea foloseam functii avansate. Dar pentru desene simple e util si isi face treaba. Nu are toate functionalitatile de productivitate ale AutoCAd, dar nici nu imi trebuie ( de exmeplu cand desenezi o lnie sau polilinie si trebuie dimensiuni excte trebuie sa o faci in linie de comanda, cam cum era AutoCAd acum 15 ani). Tinand cont ca e gratis si e usor de invatat (daca stii ceva AutoCAD) din punctul meu de vedere este o solutie foarte buna.

Acum, cand scriam acest articol vad ca exista o varianta de Autocad web care costa 10 dolari pe luna si ai si o perioada de gratuitate. O sa testez si varianta asta si am sa revin cu o parere despre ea.

LibreCAD nu importa DWG, ei zic ca se poate , dar mie mi-a dat eroare. Probabil ca depinde ce comenzi are DWG-ul ala prin el pentru ca, e posibil, ca pe unele dintre ele sa nu le recunoasca. Stiu ca exista niste viewere de Autocad, am gasit la un moment dat unul bun. Aceste viewere iti permit sa deschizi fisierul si sa faci ceva amsuratori pe acolo. Asta e motivul pentru care am gasit varianta web acum a AutoCAD cautam un astfel de viewer ca sa va zic cum vedeti totusi fisierele AutoCAD.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consultmie.

Lasă un comentariu