Lilium avion electric cu 5 locuri

Lilium este primul avion electric cu 5 locuri dezvoltat de o companie germana. Subiecte focus in articol:

  • ce e Lilium si de ce e asa special
  • ce alte proiecte mai sunt concurente cu Lilium

Ce e Lilium si de ce e asa special

Lilium este un avion electric drona cu 5 locuri. Un startup German a lansat acest avion drona care se conduce singur. Avionul Lilium e la stadiul de prototip dar toate testele efectuate au fost un succes. Avionul are o autonoomie de 300 km sau aproximativ 1 ora de zbor la o singura incarcare.

Avionul drona Lilium decoleaza si aterizeaza vertical si apoi zboara ca un avion. Este propulsat de 36 de motoare electrice. Compania producatoare spune ca in 2020 va fi lansata productia de masa.

Compania nu este la prim aincercare de acest gen, in 2017 lansand un prototip cu 2 locuri. Acum au facut tecerea la un model cu 5 locuri si cu o autonomie de invidiat. Pentru tarile mici care au suprafata Romaniei in 2 ore se poate parcurge orice distanta cu avionul. Foarte multe orase sunt insa la doar1 ora de zbor distanta. Aterizarea si decolarea verticala le fac perfecte pentru un transport rapid si facil.

Sincer, eu cred ca astfel de mijloace de transport vor avea succes in viitor.

Aveti aici un film in care vedeti avionul drona:

Lilium avionul dron electric

Ce alte proiecte concurente exista in piata

Sa nu credeti ca Lilium este singurul prototip de avion drona electric complet functional. Mai sunt cel putin 4 proiecte care promit acelasi lucru.

Cora este un alt tip de astefel de avion drona electric dezvoltat de Larry Page unul din cofondatorii Google. Este un model cu 12 motoare care il ajuta sa decoleze si sa aterizeze vertical si un motor cu o elice montat orizontal care il ajuta sa se deplaseze pe orizontala dupa decolare. Zboara cu 177 km/h cu are autonomie de 100km.

Surefly este un alt priect dezvoltat ca un elicopter personal. Are 8 motoare independente si parasuta balistica de urgenta. Are 2 locuri si autonomie de 130 km.

Vahana este un prototip realizat de Airbus. Puteti vedea toate aceste prototipuri in urmatorul film:

Drone electrice

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Proceduri de lucru

2 comentarii la „Lilium avion electric cu 5 locuri”

Lasă un comentariu