Lipsa angajatilor in logistica

Incepe sa se simta fenomenul de acum 12 ani si anume lipsa angajatilor in logistica. Subiecte focus in articol:

  • ce efecte are lipsa angajatilor in logistica
  • ce solutii ai

Ce efecte are lipsa angajatilor in logistica

Tendinta lipsei angajatior in logistica a inceput sa se manifeste inca de acum 3-4 ani in zonele de centru si vest ale tarii. Adica orase ca Timisoara, Cluj, Oradea, Sibiu incepuseara sa simta lipsa oamenilor. Multe firme de acolo simteau asta destul de acut.

Acum 4 ani am avut o colaborare cu o firma din Sibiu si era destul de greu sa gasesti oameni pentru orice pozitie de executie. Nu numai logistica. Probelema mare care apare este ca lipsa anagajatilor din logistica te fac sa pierzi business. Nu iti mai permite sa te dezvolti sau, si mai rau nu iti mai permite sa faci logistica corecta clientilor actuali. Ai crede ca problema se va rezolva prin marirea salariilor. Da, e posibil sa se rezolve partial, dar nu pentru perioada lunga. In plus marirea salariilor va genera o marire a salariilor in toata compania. Nu din start, dar in urmatoarea perioada pentru ca oamenii afla de salarii. Si chiar daca merita sau nu ei vor cere marire de salarii.

Problema se mai rezolva partial prin sistemul de bosnusare, daca el exista si e implementat. Foarte multe companii nu au insa un sistem de bonusare implementat, de aceea marirea salariilor va fi o problema pentru ei. Din pacate eu nu prea vad alta solutie pe termen scurt pentru a opri exodul de oameni. Sunt cateva firme care sunt totusi protejate de astfel de probleme. Se pare ca firmele la care angajatii lucreaza de foarte mult timp si au fost tratati corect si cu respect aleg sa ramana in companie si sa nu dea curs altor oferte.

Ce solutii ai

Solutiile nu sunt prea multe. Pe termen scurt, daca marja si profitabilitatea iti permite, marirea de salarii ar fi una dintre solutii. Si probabil singura. Marirea de salarii daca nu ai un sistem de bonusare in logistca va genera probleme in companie. Si cu sistem de bonusare va genera probleme dar mai putine.

A doua solutie pe termen lung este sa ai programe reale de hr. Programe reale care sa se ocupe ca angajatii sa se simta bine la tine in companie. Dar asta e o solutie pe termen lung, care nu se poate aplica rapid si nici nu are rezultate maine. Sfatul meu ar fi sa adopti astfel de solutii pe termen lung.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Principii de baza despre stivuitor

Un comentariu la „Lipsa angajatilor in logistica”

Lasă un comentariu