Logistica conectata din viitor

La momentul asta noi folosim o logistica deconectata, o logistica in care oamenii luam decizii care par bune. Sau mi bine zis folosim o logistica partial conectata. Cum ar fi insa daca logistica ar fi una conectata? Daca de exemplu ai mai multe depozite automatizate care ar fi conectate unul cu celalalt? Daca aceste depozite ar fi conectate cu firmele de transport si daca s-ar corela comenzile astfel incat se sa obtina optimul de fiecare data?

In viitor o astfel de logistica va putea fi realizata. Daca ai mai multe depozite logistice livrarea acum se face din depozitul in care ai marfa. Incerci sa previziionezi pe baza unor algortimi unde ar trebui sa ai marfa, dar nu e cea mai buna varianta. Pentru ca, de foarte multe ori, ajungi sa nu ai marfa acolo. Cea mai buna varianta ar fi ca un AI sa duca marfa rapid in locul unde se vor da comenzile maine. Adica sa aiba capacitatea de a previziona rapid unde se vor da comenzile, iar marfa deja sa fie acolo cand comenzile vor veni.

Logistica conectata e logistica viitorului

Noi putem prevede viitorul, noi, oamenii, cu ajutorul tenologiei putem face asta. La momentul asta o facem cu sistemele de navigatie. Sistemele de navigatie pot prezice la ce ora vei ajunge la o anumita destinatie. Si fac asta destul de acurat. Avand putere de calcul in spate si tinand cont de parametri care trebuie noi putem previziona viitorul.

Previzionarea navigatiei face parte din logistica si a ajutat logistica extrem de mult. Previzionarea modului in care clientii vor da comenzi este de asemenea posibila analizand parametri corespunzatori. Trebuie doar sa ai la dispozitie puterea de calcul necesara pentru a putea lua in calcul toti acei parametri. Parerea mea e ca suntem inca al inceput, dar sigur vom putea face asta in viitor mult mai bine decat acum.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consult

Lasă un comentariu