Logistica simplificata – mobila din carton

Mobila din carton se pare ca prinde din ce in ce mai mult teren. Ikea, arhicunoscutul producator de mobile, a devenit cunoscut prin faptul ca mobila era impachetata. In acest fel salvau spatii de depozitare si bani pe transport. Mobila era transportata si depozitata foarte usor si si asambla acasa.

Conceptul a ramas pana la momentul actual si a prins datorita logisticii simplificate.

Mobila de carton si logistica si mai simplificata

Se pare ca mobila din caton va simplifica logistica si mai mult. Asta pentru ca este usoara, usor de manipulat, de transportat si de depozitat. Datorita greutatii mobila din lemn sau aglomerate este grea, iar logistica este mai scumpa. In cazul mobilei din carton logistica devina mult mai ieftina pentru ca se pot transporta si depozita mai multe produse in aceiasi masina sau in acelasi sptiu de depozitare. Totul datorita greutatii reduse.

Mobila din carton se asambleaza la fel de repede ca si cea clasica si este la fel de solida si durabila. Are avantajul ca e mult mai iefitna si cand vrei sa o inlocuiesti e simplu sa renunti la ea. Datorita pretului mic si faptului ca elementele pot fi combinate ca un lego mobila din carton este foarte versatila.

Din mobila din carton se pot crea paturi, dulapuri, biblioteci etc. Daca o vezi prima oara si nu te uti cu atentie nu iti dai seama ca e mobila din carton. Doar daca vei privi cu atentie iti vei da seama ca e o astfel de mobila. Va spun asta pentru ca am vazut astfel de obiecte de mobilier la un targ in Bucuresti si nu mi-am dat seama initial ca erau birouri din carton.

Doar dupa o privire atenta mi-am dat seama. Ceea ce mi-a a tras atentia a fost ca un singur om a luat extrem de usor un birou ce parea greu si l-a mutat cu o singura mana. Abia atunci mi-am dat seama ca biroul ala nu era din lemn si ca era din carton.

In loc de concluzie

Eu cred ca noul trend va prinde extrem de bine in piata. Va prinde mai ales la tineri si la cei care trebuie sa se mute tot timpul. Fiind foarte ieftina si versatila se vor putea crea usor elemente de design deosebite care vor atrage.

Ai aici un film in care poti vedea diverse elemente de mobilier din carton:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Volvo face masinile sa comunice intre ele

Un comentariu la „Logistica simplificata – mobila din carton”

Lasă un comentariu