Lotus Evija – supercar de milioane

Lotus Evija este un supercar de milioane de lire, nu e doar o metafora. Si e si electric. Subiecte focus in articol:

  • meet Lotus Evija cel mai nou suoercar
  • Concurenta acestei masini

Meet Lotus Evija cel mai nou supercar

Lotus Evija este o masina electrica care are …. tineti-va bine…. 1920 de cai putere. Da, 1920 de cai putere propulseaza masina asta. Iar cifrele nu se opresc aici. De la 0 la 100 km pe ora masina ajunge in mai putin de 3 secunde.

Masina are o autonomie de 402 km si, conform declaratiilor companiei, se incarca in 12 minute la 80% capacitate cu un incarcator de 350 kWh. Incarcarea completa se realizeaza in 18 minute. Cu un supercharger de 800 KW se va incarca complet in 9 minute.

Nu stiu de ce dar prevad ca batalia cailor putere se va transforma in batalia superchargerelor. Adica, o sa fii smecher daca o sa ai cel mai mare supercharger.

Masina asta costa 1,7 milioane de lire. 4 motoare electrice, niste baterii si ceva tabla ajunge sa coste 1,7 milioane de euro. Sincer eu nu stiu ce e in capul oamenilor astora.

Hai sa revenim la cifre si sa va dau si greutatea masinii asteia: 1680 de kg. Designul futurist si interiorul decupat din filmele sci-fi va face ca masina sa fie dorita. Si ca sa justifice pretul, Lotus Evija se va produce in serie limitata de doar 120 de exemplare.

Concurenta acestie masini

Daca e sa ne referim pur la supercar-uri eletrice, concurentul direct este Tesla Roadster. Si e un concurent puternic pentru ca va costa de 20 de ori mai putin decat masina asta. Iar performantele nu sunt deloc mai mici decat Lotus.

Pe de alta parte sunt supercar-urile clasice care la performante asemanatoare au preturi de 15-20 de ori mai mici. Dar Lotus spera ca masina asta sa se vanda extrem de bine cu toate ca sfideaza concurenta.

Sa nu uitam si de Bugatti Veiron care e mai ieftin si e regele supercar-uririlor moderne.

Te las sa admiri masina:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Renault Tresor cel mai frumos automobil din lume

Un comentariu la „Lotus Evija – supercar de milioane”

Lasă un comentariu