Masina la schimb pe asigurare e o gluma proasta

Nu stiu daca stiti dar conform legislatiei aveti dreptul la masina la schimb daca masina ta a fost avarianta intr-un accident. Inclusiv pe polita RCA ai dreptul la o astfel de masina. In articolul asta vei afla urmatoarele:

  • cum poti beneficia de masina la schimb pe asigurare
  • de ce masina la schimb pe asigurare e o gluma proasta

Cum poti bneficia de masina la schimb pe asigurare

Sa zicem ca ai fost implicat intr-un accident si nu esti tu vinovatul. Conform legii ai dreptul ca masina ta sa fie reparata pe RCA-ul celui care e vinovat de producerea accidentului.

Asta inseamna ca te vei duce vei face constatare si vei reppara masina fara sa platesti nimic. Asta e teoria, in pratica nu se aplica tot timpul asa. Tot conform legii ai dreptul la masina inlocuitoare cat masina ta se afla la reparat. Asiguratorul e obligat sa-ti plateasca transportul pe durata reparatiei. Decontarea se face pe documente justificative care se depun la dosar atunci cand se cere despagubirea.

Asta spune legea! Dar, asa cum am invatat de-a lungul timpului cand legea spune ceva aplicarea practica e posibil sa fie o gluma proasta. Asta se intampla si in cazul asta in care legea zice ca asiguratorul iti da masina pe perioada reparatiei. O gluma proasta facuta de asiguratori la adresa asiguratilor pentru a mai arunca ceva praf in ochi.

De ce masina la schimb pe asigurare e o gluma proasta

Sunt mai multe aspecte si am sa le iau pe rand. In primul rand nu se da masina la schimb pe toata perioada cat tu esti privat de transportul cu masina. Perioada pentru care poti cere masina la schimb este egala cu valoarea manoperei aferente reparatiei impartita la 4. De ce la 4? Pai asa au vrut smecherii de la asigurari.

Deci, daca ai o dauna in parte laterala a masinii durata manoperei reparatiei este estimata cam la 50 de ore. Conform legii vei avea voie sa decontezi masina la schimb pentur doar 12.5 ore. Nu mai mult. FIX 12.5 ore.

Adica jumatate de zi. O repartie care are manopera de 50 de ore dureaza de obicei 4-5 zile minim. Deci, tu stai fara masina 4-5 zie si poti beneficia de 12.5 ore de masina la schimb. O gluma proasta!

De ce dureaza 4-5 zile reparatia masinii?

4-5 zile e un termen optimist pentru ca, de obicei, nu maopera dureaza mult ci sosire pieselor. In cazul unor accidente mari se descopera avarii dupa desfacerea masinii si trebuie facuta reconstatare. Dupa ai de comandat alte piese. In tot timpul asta masina sta si tu stai pe bara.

A doua chestiune e ca daca te duci sa repari masina la un service cu decontare directa repratiile se vor deconta servicului direct. Tu, daca inchiriezi masina din alta parte (de la o firma specializata) trebuie sa depui separat documentele de decontare. Serviceurile nu au masina de inchiriat si nu au in statut aceste activitati. Alta bataie de cap si alte probleme.

Gluma porasta si bataie de joc.

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Asigurari in transport

2 comentarii la „Masina la schimb pe asigurare e o gluma proasta”

Lasă un comentariu