Masina la schimb pe RCA pe toata durata reparatiei decontata de asigurator

Stiti toti ca in caz de dauna beneficiezi de masina la schimb pe RCA pe o parte din durata reparatiei. In articolul asta o sa iti explic cum e practica in piata sa ai masina pe toata durata reparatiei si sa iei banii de la RCA. Subiecte focus in articol:

  • masina la schimb pe RCA – explicatii legale
  • cum faci sa beneficiezi de masina pe toata durata reparatiei

Masina la schimb pe RCA – explicatii legale.

Daca ai avut un accdent si nu a fost vina ta iti repari masina pe RCA-ul celui care e vinovat. Asa spune legea si asa trebuie sa se si intample.

O facilitate buna pentru asigurati a fost introdusa mai demult in lege prin care poti beneficia de masina la schimb pe durata reparatiei.

Dar, nu pe toata durata reparatiei. Asta ca sa nu te bucuri prea tare. Legea zice ca beneficiezi doar de o perioada limitata de masina la schimb platita de asigurator. Acea perioada este egala cu 25% din timpul facturat de manopera pentru acea reparatie. Deci, daca manopera pentru masina ta dureaza 8 ore vei putea beneficia de plata pentru masina la schimb de doar 2 ore. Atat!

Adica, concret in Bucuresti te duci, o iei, te duci pana la primul semafor si o aduci inapoi. De fapt, sunt firme de inchirieri auto care nu inchiriaza pe perioada mai mica de o zi.

Totusi, exista o solutie ca sa te bucuri de masina pe toata periaoda reparatiei.

Cum faci sa beneficiezi de masina pe toata durata reparatiei

In piata se practica urmatoarea formula utila tie. Nu vreau sa crezi ca te invat la “scenarii” doar iti spun care e practica in piata. Te duci cu masina lovita la un service sa ti-o repare si le ceri si masina la schimb pe RCA.

Ei iti vor face o oferta care sa fie conform legii. Adica iti inchiriaza o masina pentru o perioada egala cu 25% din manopera. De fapt, service-ul iti da masina pe toata perioada cat masina sta in service. Tu te bucuri de ea ca si cum ai avea propri masina. Pe factura va aparea inchiriere doar pe perioada legala, dar suma va fi extrem de mult marita pentru a acoperi toata perioada cat ai avut masina.

In felul asta service-ul isi ia banii tu beneficiezi de masian le schimb pe RCA pe toata perioada, asiguratorul plateste si toata lumea e multumita. Bine, toata lumea mai putin asiguratorul. Uneori facturile astea depasesc valoarea masinii care e la reparat. Si da, asiguratorul e obligat sa plateasca, asa e legea. Sumele astea nu se calculeaza in contul daunei.

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Masina la schimb pe asigurare e o gluma proasta.

Un comentariu la „Masina la schimb pe RCA pe toata durata reparatiei decontata de asigurator”

Lasă un comentariu