Masina lui Papa Francisc

Masina lui Papa Francisc se chema papamobil. in articolul asta o sa va vorbesc despre masina lui Papa Francisc si o sa facem si un pic de istorie. Subiecte focus:

  • o scurta istorie a papamobilului masina lui Papa Francisc
  • ce carecteristice speciale are papamobilul

O scurta istorie a papamobilului masina lui Papa Francisc

Papa Mobilul masina lui Papa Francisc este un pickup care e modificat astfel incat sfantul Parinte sa se poata plimba in siguranta prin multime. Papa sta in spatele masinii intr-o cusca de sticla securizata rezistenta la gloante.

Sticla ii permite sa vada multimea si sa fie vazut de multime, dar ii asigura in acelais timp protectia.

Masina a primit denumirea de papamobil in timpul lui Papa Ioan Paul al-II-lea. Inainte de a utiliza o masina Papa se deplasa folosind sedia gestatoria, un fel de scaun carat pe umeri de oameni. De-a lungul timpului mai multi producatori auto au pus la dispozitie masini papale. Printre ei se numara Ford, Mercedes Benz dar si o mica firma poloneza Starachowice.

De asemeena, Fiat a pus la dispozitia papilor o serie de masini. In timpul vizitei din Spania din anii ’80 Papa a folosit un papamobil pus la dispozitie de Seat. Nu stiu daca in Romania masina lui Papa Francisc va fi pusa la dispozitie de Dacia, dar probabil ca nu. Daca era asa auzeam ceva stiri pana la momentul asta.

Papa Francisc a donat pentru scopuri caritabile o masina Lamborghini, dar o haina de piele Harley-Davidson.

Ce carcaterstici speciale are papamobilul

Masina Papei nu e, de fapt, o singura masina. El foloseste mai multe masini produse de diversi producatori: Mercedes, Toyota chiar si Hyundai.

Masinile trebuie sa fie special pregatite astfel incat sa ofere siguranta Papei Francisc.

De obicei, masinile au motorare mari de minim 2.5 litri, au capabilitati off road pentru a putea merge pe oric fle de teren. Masina este antiglont, avand scaune hidraulice si un mic lift care-i permite Papei sa se urce si sa coboare in/din masina in mod confortabil.

De asemenea, in anumite zone masina e ranforsata cu fibre de kevlar. Tot pentru protectia Papei Francisc masina e dotata cu filtre speciale care sa protejeze ocupantii de atacurile chimice.

Uneori insa se folosesc si masina descoperite care nu au sticla aceea de protectie importirva glaontelor. Al astfel de masina vedeti mai jos folosita la vizita Papei in 2019 in UAE.

papamobil vizita uae 2019
papamobil vizita uae 2019

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Noi informatii despre tornada din Romania

Lasă un comentariu