Masini americane vs masini europene

Cred ca am mai spus pe diverse retele sociale chestia asta: masini americane vs masini europene, la pret castiga tot timpul masinile americane. Subiecte focus in articol:

  • masini ameriacane vs masini europene
  • de ce se intampla asta

Masini americane vs masini europene, preturi

Cand masinile europene sunt extrem de scumpe si masinile americane sunt aproape la jumatate de pret inseamna ca aia sunt mai saraci ca noi? Realitatea nu e chiar asta pentru ca nivelul de trai din SUA este mai mare decat nivelul de trai din UE. Cu toate astea producatorii europeni ne vand noua masini mai scumpe decat producatorii americani.

In cazul asta se cheama ca noi suntem mai prosti. Nu ai destepti si nici mai bogati. Sa va dau niste exemple ca sa intelegeti bine despre ce e vorba. Sa luam cateva exemple:

  • Un alt exemplu este supercar-ul Dodge Viper care rivalizeaza cu Corvette Stingray ca pret si performante.

Acum sa comparam cu masinile supersport europene: Porche sau Ferarri, Lamborghini sau Maseratti. Niciuna din masinile astea, care au performante similare cu supercarurile americane nu au preturi mai mici de 100.000 de euro. Oricum ai face-o si oricum ai da-o masinile astea au preturi cel putin duble decat suratele lor amerciane. Daca ar fi sa analizam costurile cel mai probabil costurile masinilor europene sunt mai mici. Asta din simplu fapt ca produc mai mult. Volume mai mari inseamna costuri de productie mai mici.

De unde diferenta

Diferenta e in buzunarul producatorilor, prin adaosuri mai mari si, in final, prin profituri mai mari. Chiar si Tesla care are performante asemanatoare cu masinile sport este la jumatate de pret fata de masinile europene. O sa fie unii, hateri, care or ssa zica ca masinile americane nu sunt fiabile. Ok, poate e asa, dar diferenta de fiabilitate nu va acoperi, pe durata de viata, diferenta de pret. Deci nici asta nu e fezabil.. Tehnologia auto s-a cam uniformizat in lume, nici macar producatorii traditionali de lux nu au tehnologii revolutionare. Deic nici nivelul tehnologic nu sustine pretul.

De ce se intampla asta

Singurii vinovati sunt cumparatorii. Asta pentru ca accepta sa plateasca dublu la pret pentru aceleasi performante si aceleasi dotari. Doar pentur ca masinile sunt produse de un producator european de renume. Referindu-ne strict la Romania lucrurile sunt mai simplu de inteles pentru ca aceste marci nu sunt prezente pe piata din Ro. Dar chiar daca ar fi, si au fost pana in 2009 unii din ei, nu ar schimba prea mult lucrurile. Apetitul romanilor pentru masini germane, in special second hand, nu se va opri curand.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Sistem de siguranta pentru catei

Un comentariu la „Masini americane vs masini europene”

Lasă un comentariu