Masinile electrice si ecologia

Se pare ca masinile electrice si ecologia nu fac casa prea buna. Asa arata niste studii, chiar daca pare ca nu e asa. Subiecte focus in articol:

  • De ce masinile electrice si ecologia nu fac casa buna
  • care va fi viitorul

De ce masinile electrice si ecologia nu fac casa buna

Sunt 2 motive pentru care se ridica din nou problema ca masinile electrice si ecologia nu fac casa buna. Primul motiv este acela al producerii energiei electrice. Odata cu intrarea pe strazi in masa a masinilor electrice va fi necesar un surplus de energie electrica. Si, se pare, ca acest surplus de energie electrica poate fi obtinut din combustibili fosili. Adica energia pe care dorim sa o folosim la masinile electrice va fi produsa de termocentrale.

In felul asta poluarea va creste si nu se va reduce. Un alt motiv este cel legat de bateriile de litiu. Odata cu folosirea acumulatorilor pe litiu la masinilor electrice cererea de litiu s-a marit considerabil. Cererea mare de litiu a facut ca extragerea lui sa nu mai fie atat de sustenabila. In America de sud in muntii Anzi exista mari resurse de litiu. Extragerea litiului din acea zona se face prin consum mare de apa. Asta e o problema pentru ca zona aceea e foarte arida. Sursele spun ca pentru extragerea a 14.000 de tone de litiu s-au folosit 420 de miliaone de litri de apa. Apa folosita era apa potabila care nu mai poate fi folosita ca apa potabile dupa operatiunile de extragere.

Populatia din zona nu e foarte multumita si exista reactii masive in zona. Cuc toate astea autoritatile spun ca nu e problema si ca nu e afectata resursa de apa din zona.

Care va fi viitorul

Viitorul se pare ca va fi tot electric dar nu cu baterii ci cu hidrogem. Asa cum spuneam si cu alte ocazii tehnologia electrica cu baterii este doar o etapa. Aceasta etapa va fi depasita cand cei care au bagat bani in aceasta tehnologie isi vor scoate banii investiti.

Tehnologia cu hidrogen este viitorul.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Incepe isteria cu sticlele de hartie

Un comentariu la „Masinile electrice si ecologia”

Lasă un comentariu