Masinile fara RCA se radiaza

Da, ati citit bine, incepand cu luna aprilie masinile care nu au RCA se radiaza din circulatie.

Adica, daca ai masina si nu o folosesti, o tii in parcea blocului e foarte probabil ca incepand cu luna aprilie a acestui an masina sa fie radiata automat din circulatie. Masura a fost adoptata intr-un act normativ de executiv la sfarsitul anului trecut.

Care e procedura radierii la masinile fara RCA

Procedura este urmatoarea: se verifica periodic baza de date a asigurarilor cu cea a Politiei Rutiere. Se indentifica masinile care sunt inmatriculate, dar nu au RCA. Se trimit scrisori cu confirmare de primire posesorilor acelor masini avand termen 15 zile sa intre in legalitate.

Daca in termenul specificat nu se face dovada intrarii in legalitate masina va fi radiata de politie. In mod automat.

Masura este menita sa bage si mai multi bani in buzunarele asiguratorilor. Marea majoritate a masurile luate in ultimii 10 ani in domeniul RCA au fost pentru a spori veniturile asiguratorilor. Va dau un exemplu: introducerea claselor de malus. Clientul plateste mai mult de la un an la altul chiar daca nu are accidente. La una din masinile mele acum 2 ani am platit 860 de Ron, anul trecut am platit 760 de Ron, iar anul asta am platit 870 de ron in conditiile in care nu am avut evenimente cu acea masina. Acum 2 ani masina era noua si nu aveam istoric.

Valoarea politei nici macar nu s-a mentinut la aceiasi valoare ci s-a marit, dupa cum vedeti. Trebuie sa precizez ca masina a fost asigurata tot timpul al acelasi asigurator.

E utila sau nu procedura de radiere la masinile fara RCA

Asiguratorii zic ca da si e normal pentru ca vor sa-si mai bage bani nemunciti in buzunare. Eu zic ca nu! Inainte de adoptarea acestei prevederi legale soferilor prinsi fara asigurare in trafic li se intocmea dosar penal. O masura suficient de dura. Acum se doreste ca sa aiba asigurare si masinile neolosite care stau pe drepata.

Intrebarea care se pune e: Ce pericol prezinta aceste masini care nu circula si pentru cine? Singurul pericol e, desigur, pentru asiguratorii care nu isi umplu buzunarele din banii nostri.

Cei care circulau inainte fara RCA si riscau dosar penal vor circula in continuare fara RCA si cu masina radiata pentru ca tot asta risca. Deci nu aduce nimic pozitiv in siguranta circulatiei masura asta ci doar aduce mai multi abni in buzunarele firmelor de asigurari.

Pana cand domnilor asiguratori o sa tot bagati mana in buzunarul nostru?

Daca ti-a lacut artiolul transmite-l ci contactelor tale de pe retelele sociale si te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Amazon si-a lansat nava mama drona

Un comentariu la „Masinile fara RCA se radiaza”

Lasă un comentariu