Masinile pe hidrogen

Nu stiu daca stiti, dar exista masini electrice pe hidrogen, o tehnologie care va avea castig de cauza, deci astazi vom vorbi despre masinile pe hidrogen.

Subiecte focus in articol:

  • cum functioneaza masinile pe hidrogen
  • cine a pariat pe tehnologia asta

Cum functioneaza masinile pe hidrogen

Cred ca e clar pentru toata lumea ca tehnologia propusiei electrice va deveni ceva comun in viitor.. Chiar daca acum nu sunt asa prezente pe strazi, masinile electrice vor castiga batalia cu masinile cu motor termic.

La momentul actual cele mai populare masini electrice sunt cele care au ca tehnologie acumulatorii Li-Ion. Acestea au niste dezavantaje: autonomia redusa, durata mare de incarcare a acumulatorilor (sau putere extrem de mare pentru a putea incarca rapid), risc de incendiu datorita bateriilor etc.

Toate aceste probleme se rezolva cu un rezervor de hidrogen care in contact cu oxigenul produce apa si curent electric. Curentul electric este directionat catre motorul electric. Atat de simplu este. Tahnologia cu hidrogen rezolva problemele masinilor electrice cu acumulatori. Are autonomia unei masini normale si se incarca in 2-3 minute. De asemenea nu ai nevoie de reteaua de energie electrica,

Masinile cu hidrogen ofera acelasi confort ca si o masina cu motor termic, fara a face rabat de la nimic. E ca si cum ai conduce masina ta diesel sau pe benzina. O sa ziceti ca are risc mare de explozie, hidrogenul fiind extrem de exploziv. Asa e, dar gazul e la fel de exploziv ca si hidrogenul. Sunt zeci de mii de masini pe gaz in Romania, care circula acum pe strazi si nu am auzit de explozii pana acum. Oricum nu mai multe decat masini Tesla care au laut foc.

Cine a pariat pe tehnologia asta

Unul dintre cei mai mari producatori mondiali de automobile a pariat pe tehnologia asta cu masini pe hodrogen, Toyota a dezvoltat primele masini cu hidrogen ca masini de serie.

Toyota are mare experienta cu tehnologia electrica. Ei au dezvoltat cea mai vaduta masian hibrida: Prius. Ei fac acumulatori si masini hidride de mai bine de 20 de ani. Si au renuntat la tehnologia asta in favoarea tehnologiei cu hidrogen. Au crea o masina care se numeste Mirai si care e prima masina cu tehnologie pe hidrogen produsa in masa.

In Japonia masina se vinde foarte bine. Au inceput incet, incet sa o introduca si in Europa si, probabil, in cativa ani va fi vazut si pe strazile noastre.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseaman ESP

Un comentariu la „Masinile pe hidrogen”

Lasă un comentariu