McDonald’s a iesit la cumparaturi

De McDonald’s nu prea auzim prea des prin stiri. Si mai ales cumparand diverse companii din piata. Cu toate ca e un colos si cu toate ca foloseste tehnologia nu prea e asa vizibil ca alti colosi din business. SI totusi McDonald’s a iesit la cumparaturi. Si nu cumpara materii prime ci companii.

In articolul asta voi vorbi despre urmatoarele subiecte:

  • Pe cine a cumparat McDonald’s
  • Cum intentioneaza sa foloseasca noua companie achizitionata

Pe cine a cumparat McDonald’s

McDonald’s a cumparat Dynamic Yeld, o companie de tehnologie. Dynamic Yeld este o companie specializata in tehnologii care privesc deciziile logice. Compania de fast food a achizitionat Dynamic Yeld pentru a creste si pentru a integra noi tehnologii in business.

Compania Dynamic Yeld foloseste tehnologia pentru a personaliza experinta clientilor. Tehnologia lor ofera posibilitatea de a oferi clientilor informatii relvante despe meniuri (afiseaza diverse meniuri in functie de perioada zilei), traficul/aglomeratia din restaurante, vreamea in diverse locuri ale orasului unde restaurantele sunt pozitionate etc.

De asemenea, tehnologia folosita de ei poate afisa clientilor sugestii de a completa meniurile deja cumparate cu alte produse. Cu alte cuvinte McDonald’s vrea sa aduca in online deja plictisitorul upselling: “Doriti si cartofi prajiti la hamburgher?”

Cum intentioneaza sa foloseasca noua companie achizitionata

McDonald’s are in implementare un plan global de crestere denumit Velocity Growth Plan. Elementele de tehnologie sunt parte a acestui plan si de aceea McDonald’s a achizitionat Dynamic Yeld. Ei au testat tehnologia in mai multe restaurante in SUA in 2028.

Planul lor este ca in anul 2019 sa implementaze proiectul in mai multe restaurante Drive Thru din SUA. Dupa aceasta etapa va urma extinderea proiectului la nivel international. McDanald’s a devenit singurul actionar al Dynamic Yeld si va continua sa investeasca in tehnologia dezvoltata de acestia.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe rumatorul: Uber ca cumparat Careem

Lasă un comentariu