Mega Image a achizitonat Lidl

Asta a fost o stire care a captat atentia tuturor jucatorillor din piata: Maga Image a achizitionat Lidl. Pentru ca se pare ca David il cumpara pe Goliat ca sa ma exprim in concordanta cu timpurile. Mega Image era un retailer mic in Romnai, dar odata cu achizitia asta devine cel mai mare jucator din piata. Din punctul meu de vedere asta le va face vata foarte grea celor de la Mega Image.

Intrebarea e de ce Lidl a vrut sa vanda afacerea din Romania? De ce a vrut Lidl sa iasa din Romania? Parerea mea e ca vom vedea mai multe consolidari din astea in piata. SI nu doar in retail ci si in alte industrii. Se vor reaseza polii de putere si se va reaseza piata. Pentru ca traim vremuri grele, vremuri grele care se vor rasfrange asupra economiei.

Mega Image achizitioneaza Lidl devenind el mai mare retailer de pe piata

Logistic cele doua companii aveau sisteme diferite si depozite diferite. Din ce stiu eu Mega Image are un sistem de livrare la magazine bazat de carucioare. Adica marfa se incarca de la depozit in niste carucioare sigilate si se luvreaza in magazin caruciorul cu totul. La Lidl avem sistemul clasic din ce stiu eu.

Sistemul cu carucioare al Mega Image functiioneaza bine cu maganize relativ mici si putine si pe zone restranse de distributie. Eu cred ca va fi o provocare sa implementeze asta si la reteua Lidl.

Mai e o problema de pozitionare si e interesant daca Mega Image va schimba asta. Mega Image se pozitioneaza avand preturi ceva mai mari. Si o gama restransa de produse. Lidl se pozitioneaza ca un magazin cu preturi mici cu o gama restransa de produse. Va fi interesant de vazut daca Mega Image pastreaza magazinele Lidl in aceiasi zona sau le duce in zona lor. De asemenea va fi interesant daca vor contopi menagemntul sau vor avea manegement separat. Daca vor contopi managementul inseamna ca toate magazinele se vor duce in aceiasi directie, daca nu nu. Asta va fi primul semnal.

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu