Mercedes Benz face pasi in conducerea autonoma

Mercedes Benz face noi pasi in domenul conducerii autonome. Si, ca sa fie bine, au inceput cu parcarea masinilor. Subiecte focus in articol:

  • Mercedes Banz a obtinut autorizare ca masinile lor sa se parcheze singure
  • Ce fac ceilalti competitori

Mercedes Benz a obtinut autorizatie ca masinile lor sa se parcheze singure

Conducerea autonoma e pe mai multe niveluri. La ultimul nivel, in cazul asta 5, inseamna ca soferul nu mai e necesar ca supraveghetor pentru sistemul autmoat al masinii. Asta inseamna ca masina ia singura decizii si e responsabila de actiuni. Cam asta e tinta unde se doreste a se ajunga.

Mercedez Benz lucreaza activ la asta si investeste masiv. Atat pentru turisme cat si pentru camioane. Testele facute pana acum releva faptul ca masinile se pot conduce singure, dar, in anumite situatii paticulare nu ia cele mai bune decizii.

Mercedes a obtinut autorizatie de la autoritatile germane pentru un sistem autonom care parcheaza o masina fara supraveghere umana. Autorizatia asta este pentrua testa masinile in parcarea lor din Stuttgard. Sistemul functioneaza in felul urmator:

  • soferul se da jos din masina si cu ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil ii spune masinii unde sa se duca sa parcheze. Si masina se duce singura si parcheaza acolo;
  • dupa ce si-a terminat treaba, soferul se reintoarce la locul initial unde a coborat si informeaza masina. Masina iese din parcare si vine singura la locul unde si-a lasat soferul.

Toate chestiile astea se intampla fara interventia soferului si fara ca macar soferul sa fie in masina.

Ce fac ceilalti competitori

Ceilalti competitori fac si ei cam acelasi lucru. BMW te lasa sa iti scoti masina din parcare, sau sa o parchezi, Dar asta cu ajutorul soferului, adica soferul ghideaza masina din cheie. Sunt convins ca vor iesi si ei si Audi cu ceva a rampa.

Tesla, se pare, ca sunt cei mai avansati in domeniul conducerii autonome. Ei sunt cei care au masini care reusesc sa se conduca singure si au demnstrat asta in diverse situatii.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe rumatorul: Cele mai verzi tari dupa numarul de masini electrice

Un comentariu la „Mercedes Benz face pasi in conducerea autonoma”

Lasă un comentariu