Mercedes EQS vs Tesla model S

Mercedes EQS este masina pe care Mercedes o arunca in luota electricelor sperand sa detroneze Tesla Model S. Subiecte focus in articol:

  • Mercedes EQS vs Tesla Model S sau cum lupta conntinua
  • Ce sanse au altii contra Tesla

Mercedes EQS vs Tesla model S sau cum lupta continua

Lupta electricelor continua si Mercedes vrea sa participe si el la lupta asta prin modelul Mercedes EQS. Lupta asta este, de fapt, toti ceilalti contra Tesla. Cu toate ca nu Tesla a fost primul producator care a scos pe piata o masina electrica, Tesla detine podiumul producatorilor cand vine vorba de masiniele electrice. Primul producator care a lansat o masina electrica de serie afost Nissan prin modelul Leaf.

Cu toate asta Tesla este producatorul care a dus masinile electrice la nivelul actual si care a ridicat piata masinilor electrice.

Batalia cu Mercedes cu Tesla nu se duce doar la nivel de tehnologie si performante. Asta pentru ca e greu sa bati Tesla la tehnologie si performante, nivelul e ridicat si e greu sa depasesti niste bariere. Mercedes, ca si alti producatori incearca sa duca batalia pe alte fronturi. Ei mizeaza pe design, pe stil, confort si lux pentru a duce batalia asta. Adica o aduc in terenul in care ei au mai mare expertiza decat Tesla. Dupa cum stiti deja Porche se lauda cu o masina sport care are insa performante sportive mai mici de cat Tesla Model S. Dar, la fel ca Mercedes, si Porche zice ca masina lor poate sustine performanta sportiva, ceea ce ce Tesla nu poate face.

La fel si Mercedes vrea sa sa duca publicul in segmentul unde detine expertiza si supramatie. Tesla exceleaza in cateva puncte: autonomia, conducerea autonoma si tehnologia masinilor. Tableta care controleaza tot ecosistemul Tesla functioneaza ireprosabil. Asta inca nu au reusit multi producatori sa faca.

Ce sanse au altii contra Tesla

Din punctul meu de vedere sansele sunt rezonabile. Ca sa demostrez asta hai sa ne uitam la BMW care are masini electrice de serie de ceva timp si care chiar vinde. Daca te uiti pe strada in Romania o sa vezi mai multe modele electrice de la BMW decat de la Tesla. Asta pentru ca vanzarea BMW este sustinuta de reteua de dealeri atat pe vanzari cat si pe service. Ceea ce ce Tesla nu are.

DAca ti-a placut sarticolul poti gasi informatii interesante si in urmatorul: Abonament RATB in loc de amenda

2 comentarii la „Mercedes EQS vs Tesla model S”

Lasă un comentariu