Neolix – masina de livrare care se conduce singura

Neolix este un van care se conduce singur si livreaza marfuri. Se intampla in China si produsul este dezvoltat de un start-up. Subiecte focus in articol:

  • ce e Neolix – masina de livrare
  • cu ce ne ajuta Neolix pe noi logisticienii

Ce e Neolix – masina de livrare

Neolix este un mic van care duce marfa la sediul clientului. Si se conduce singura. Se opreste, livreaza marfa si apoi pleaca la urmatorul client. Se estimeaza ca in China va fi foarte mare cerere pentru acest tip de serviciu si pentru astfel de vehicule. Vehiculul nu e chiar nou el a fost lansat, de fapt, in Iulie 2018.

Producatorul Chinez se astepta ca anul asta sa livreze mai multe sute de vehicule.

Vehiculele de genul acesta pot transporta coletele pana la locatie, dar nu pana la usa. De obicei, de la strada pana la usa clientului mai e ceva drum de parcurs. Aici exista 2 solutii de a rezolva problema:

  1. clientul vine si isi ia singur marfa. Asta inseaman ca trebuie sa fie la locatie si sistemul sa-l avertizeze ca a sosit masinuta. La tehnologia actuala sistemul il poate anunta, Vor parea probleme aici in mod cert. Cele mai simple sunt cele de intarziere ca nu vine clientul.
  2. Niste roboti bipezi care sa duca coletul la usa clientului. Asa cum sunt cei de la Boston Dinamics. Problema care apare e ca tehnologia asta e abia la inceput.

Cu ce ne ajuta masina autonoma de livrare pe noi logisticienii

Astfel de masini vor fi de mare ajutor pentru noi. Asta pentru ca la ora actuala logistica e dependenta de oameni. Programul de livrare e dependent de sofer, iar soferul poate lucra legal doar 8 ore.

O astfel de masina va putea lucra 24 de ore din 24 si va putea livra marfa oricand. Un astfel de sistem combinat cu niste delivery box cu incuietori destepte va putea rezolva multe probleme de livrare din zilele noastre.

Ai aici un film in carvei vedea Neolix la treaba:

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Kudos – roboti Boston Dinamcs pentru logistica

Un comentariu la „Neolix – masina de livrare care se conduce singura”

Lasă un comentariu