Nobe 100 – masina electrica pe 3 roti

Nobe 100 este o masina electrica pe 3 roti, o masina versatila si care e o “aparitie” in “orasul masinilor pe 4 roti. Subiecte focus in articol:

  • Nobe 100 “aparitia” pe 3 roti
  • cum se incadreza in familia masinilor electrice

Nobe 100 “aparitia” pe 3 roti

Nobe 100 arata ca o masina retro, dar va asigur ca este cat se poate de moderna. Fiind o masina electrica, este dotata cu cele mai noi tehnologii din domeniu. Nobe 100 nu este o masina de masa pentru ca nu a fost lansata insa. A fost lansata ca un proiect de stragere de fonduri pe Indiegogo, o platforma de crowdfunding.

Masina se doreste sa fie produsa la un pret de vanzare de 31.000 de dolari. Masina are o autonomie declarata de 210 km si o viteza maxima de 110 km/h. Puterea maxima estede 54 de kW.

Masina este creatiaunui domn din Estonia si vrea sastranga pe Indiegogo 100.000 de dolari. Campania este inca activape Indiegogo si a strans pana acum aproximativ 11.000 de dolari. Cei care dau bani pentru campanie pot primi ,in functie de suma donata, urmatoarele: tricouri, o zi de inchiriere a unei masini, o vara cu masina, certificat de test driver certificat si chiar poti plati o masina in avans la pretul de 29.000 de dolari. Adica cuo reducere de 2000 de dolari fata de pretul de lista.

Nu stiu cat de mult succes va avea campania, dar dupa fondurile stranse se pare ca nu va avea mare succes. Asta pentru ca proiectele pe indiegogo dureaza 30 de zile, iar ei in jumatate din perioada asta au strans doar 11.000 de dolari. Deci 11% din suma tintitia in jumatate din perioada campaniei.

Totusi, masina arata interesant si cred ca experientape 3 roti e una un pic diferita fata de experienta pe 2 roti. Din punctul meu de vedere campania nu are mare succes pentru ca performantele masinii sunt destul de mici. Autonomiae mica, viteza maxima e mica si nu aduce nimic nou intr=o piata in dezvoltare. Singura chestie buna e ca arata interesant si ca e o “aparitie”.

Cum se incadreaza in familia masinilor electrice

Parerea mea mea e ca e o masina scumpa cu performante slabe. Asta daca te uiti la concurenta. Daca mai iei in calcul ca nici nu va avea service lucrruile nu arata chiar bine. De obicei, in lumea auto, serviciile post vanzare sunt mai importante si mai costisitoare decat vanzarea propriuzisa a masinii. La aceastamasina astfel de servicii vor lipsi cu desavarsire.

Asta pentru ca astfel de servicii necesita investitii mari. Daca ne uitam la Tesla situatia e asemanatoare in Romania. Asta pentru ca nici macar un colos cum e Teslanu a putut sa-si dezvolte decent serviciile post vanzare in tari unde exista masini de ale lor. Putine, dar exista.

O sa te las sa adimiri masina asta intr-un film:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: De ce sacumpar o masina speciala

Lasă un comentariu