Noi stiri Tesla – autopilot extrem de performant

La capitolul stiri Tesla avem o stire noua : Tesla are un nou autopilot. Noul autopilot de la Tesla este extrem de performant. Citeste acest articol pana la final ca sa afli urmaotarele informatii:

  • Stiri tesla; noi caracteristici ale noului autopilot
  • ce te face sa vrei noul autopilot

Stiri Tesla: noi caracteristici ale noului autopilot

Autopilotul de la Tesla este acel sistem care ii permite masinii sa se conduca singura. De-a lungul timpului au tot aparut inagini pe internet despre performantele sistemului autopilot.

Intr-unul din filmulete este prezentat un tip aflat la volanul unei masini Tesla care doarme in timp de masina e pe autostrada si il duce la serviciu.

O alta poveste spune ca un sofer a avut un atac de cord in timp ce conducea masina si masina l-a dus singura la cel mai apropiat spital salvandu-i viata.

Internetul a furnizat de curand noi stiri Tesla prin care noul autopilot conduce o masina pe drumurile din Europa. Masina nu se conduce singura doar pe autostrada ci si pe drumuri nationale. Masina sta la semafor, intra in trafic de pe drumuri laterale, se opreste la STOP. La fel ca un sofer. Cum de e posibil asa ceva?

Noile stiri Tesla ne explica asta.

Ce te face sa vrei noul autopilot

In primul rand noul autopilot e foarte performant. Are 8 camere care acopera o arie de 360 de grade in jurul masinii. Are 12 senzori ultrasonici care completeaza ceea ce vad camerele, detectand atat obiectele facute din materiale tari cat si cele facute din materiale moi.

Masina poate detecta obiectele pana la o distanta de 250 de metri. Un radar pozitionat in fata masinii are capabilitati de a destecta obiectele pe ploaie, ceata, ninsoare etc.

Se pare ca noile camere inregistreaza imagini cu 2200 de fremeuri pe secunda. Asta inseamna ca la o viteaza de 100 Km pe ora masina detecteaza imaginile ca un om care merge cu 1 km pe ora. Viteza mersului unui om este de 5-7 km/h.

Toate tehnologiile astea au fost posibile datorita unui procesor pe care Tesla l-a realizat. Asta pentru ca nu au gasit unul destul de performant in piata. Din punctul meu de vedere asta e o chestia care face ca aceste stiri Tesla sa se viralizeze (ma refer ataat la chestia cu procesorul cat la detaliile despre sistemul autopilot).

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Tesla Model S ia foc singura

2 comentarii la „Noi stiri Tesla – autopilot extrem de performant”

Lasă un comentariu