Noi tehnologii de picking

Operatinea de picking este cea mai costisitoare dintr-un depozit. Este costisitoare atat ca timp cat si ca resursa umana. Exista tot felul de solutii de picking care sa rezolva problema asta intr-un mod cat mai simplu.

Toate solutiile de picking automatizate sau semiautomate necesita un volum critic pentur a fi eficiente. Deci, daca inca ai o firma mica, in mod cert automatizarea va fi prea scumpa pentru tine. Ce inseamna mica? Probabil sub 30 de milioane de euro cifra de afaceri, dar depinde si de produse.

Exista 2 tipuri de solutii:

  • solutia cu produse pe locatii, este solutia in care omul sau robotul se deplaseaza la fievare locatie a produsului.
  • solutia cu pozitii de picking fixa, solutia in care omul sau robotul sta pe loc si produsele sunt aduse la el. De obicei functioneaza cu banda transportoare.

Solutia de picking om cu robot

Face parte din categoria solutiilor in care omul sau robotul se deplaseaza la locatiile produselor. De acolo iau cantitatile de produse si se duc la urmatoarea locatie.

Este o solutie semiautomata in care robotul cara marfa si ghideaza omul la locatie. Produsul va fi luat din locatie tot de catre un om si pus intr-o lada. Lada va fi carata de robot catre urmatoarea locatie.

E o solutie intermediara si semiautomata. Solutia asta, din punctul meu de vedere, face tranzitia catre solutia complet automatizata. La solutia complet automatizata ar mai trebui atasat un brat robotic robotului umblator care a poata lua produse de pe raft.

Aveti aici un film in care puteti vedea solutia asta de picking:

Picking om cu robot

Solutii de culegere automatizate fixe

Acestea se impart in solutii cu benzi si solutii cu roboti. In ambele cazuri produsele sunt aduse la locatiile fixe de picking. Acolo poate sta un om sau un robot. Solutiile in care produsele sunt aduse cu AGV-uri fac parte din cele cu roboti. Acestea sunt folosite de Amazon si Alibaba.

Aveti aici un film cu o astfel de solutii de picking:

A doua solutie de culegere este una in care produsele vin pe banda transportoare si o serie de roboti iau produsele de pe banda. Totul e automatizat si robotii aseaza produsele in cutii in functie de listele de picking.

Aveti aici un film cu metoda asta de picking:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Protectia marfurilor

Un comentariu la „Noi tehnologii de picking”

Lasă un comentariu