O armata de drone au creat un avion

O armata de drone au creat un avion virtual in aer. Iar avionul se si deplasa coordant in ce directie ii dictau cei de la butoane.

Subiecte focus in articol:

  • O armata de drone au creat un avion in aer
  • de ce e importanta stirea asta

O armata de drone au creat un avion in are

E vorbba de niste minidrone dotate cu leduri care au creat un avion vitual in aer. Fiecare drona avea o pozitie extrem de precisa si trebuia sa–si pastreze pozitia reltiva fata de celelate drone. Totul conform unui algoritm dezvoltat de o echipa care dorea sa faca un spectacol inedit la Nanchang Flight Convention.

Armata de mini drone se poate reuni intr-o formatie care sa creeze mai multe tipuri de avioane atat comerciale cat si jeturi. Algoritmul dupa care dronele se pozitioneaza pentru a realiza forma fujelajului unui avion este destul de complicat. Asa cum o sa vedeti in film fiecare drona se deplaseaza precis la locul ei formand in final forma avionului. Avionului nu ii lipseste nici elicea, care se si roteste pe masura ce aviounul inainteaza.

Exceptand faptul ca algoritmul a fost creat pentru a demostratie aviatica el poate avea si alte intrebuintari. De exemplu in domeniul cautarilor in zone neprietenoase, unde o astfel de armata de drone poate fi programata sa execute cautari dupa un anume tipar. Mai multe drone coordonate pot acoperi o suprafata mai mare.

De ce e importanta stirea asta

Din punctul meu de vedere reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste colaborarea dronelor. Asta inseamna mai multe drone care executa impreuna aceiasi sarcina fara a se incurca si fara a produce accidennte. Si totul cu ajutorul unui algortim, adica fac sa fie coordonate direct de catre un om sau mai multi.

Pe viitor astfel de algoritmi vor putea fi folositi atat in industriile civile cat si in cele militare. Si, sunt convins, ca armatele sunt deja extrem de interesate de tehnologie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: De ce se rastoarna remorcile

2 comentarii la „O armata de drone au creat un avion”

Lasă un comentariu