O masina electrica si calatoria de 92.000 de km

Un olandez, pe numele lui Weibe Wakker si o masina electrica, pe numele ei Blue Bandit, un VW Golf modificat, au parcurs 92.000 de km in 3 ani. Masina este una modificata si este parte a initiativei Plug me in.

Pe unde a calatorit masina electrica

Calatoria a inceput in Olanda pe 15 martie 2016 in Amsterdam si s-a incheiat pe 7 Aprilie 2019 in Sydney. Ceea ce e interesant este faptul ca toata calatoria a costat doar 300 de dolari. Conform declaratiilor lui Waibe banii au fost cheltuiti preponderent in desertul Australian.

Daca ar fi facut acelasi traseu cu o masina cu motor cu combustie interna ar fi consumat aproximativ 7.000 de litri de combustibil.

Atrecut prin mai multe tari, 33 la numar: Olanda, Norvegia, Lituania, Polonia, Ucraina, Romania, Bulgaria Turcia etc. In Romania a intrat din Republica Moldova pe la Albita. A parasit Romania pe la Giurgiu ruta fiind Vaslui, Focsani, Bucuresti, Giurgiu.

Ceea ce este interesant este ca masina are o autonomie de doar 200 de kilometri. E interesant cum a reusit sa alimenteze in Romania pe ruta aleasa pentru nu prea sunt statii de incarcare pe acolo. Probabil ca are si varianta de incarcare la priza si a incarcat pe la hoteluri.

Toata calatoria asta a fost sponsorizata de mai multe firme si a primit si donatii care l-au ajutat sa finalizeze proiectul.

Scopul calatoriei

El si-a documentat toata calatoria printr-o serie de video-uri postate pe site-ul propriu, si pe site-urile de socializare Toata calatoria asta cu masina electrica Blue Bandit a avut ca scop sa promoveze tehnologia masinilor EV.

Astfel de initiative ajuta in a convinge oamenii ca tenologia masinilor electrice se poate folosi si in alte conditii decat prin oras. Probabil ca aceiasi ruta facuta cu o masina premium ar fi fost mult mai ok. Asta pentru ca masinile premium au autonomie de aproximativ 500 de kilometri.

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Ruta China Polonia cu tir-ul

Un comentariu la „O masina electrica si calatoria de 92.000 de km”

Lasă un comentariu