O tehnologie care inlocuieste folia pentru paleti

Am vazut astazi o chestie interesanta de la Henkel, nu am vazut-o pe viu ci intr-un video. Cei d ela Henkel au creat un adeziv care lipeste coletele de palet si coletele intre ele. Adica, folosind acest adeziv, nu mai ai nevoie de folie pentru a tine coletele laolalta pe palet. Folosesti acest adeziv si coletele stau lipite intre ele si de palet. Pare misto, iar pentru a vedea asta o sa va pun un film la finalul acestui articol.

Exista niste beneficii ale sistmeului asta si, asa cum e si normal, exista si probleme ale acestui sistem. Primul beneficiu e ca e mai usor de folosit si cred ca se pierde mai putin timp decat daca ai da cu folie. Asta e o supozitie pentru ca nu cred ca a masurat nimeni asta. Mai are un avantaj leagt de amprenta de carbon. Eu alte avantaje nu mai vad.

Ce dezavataje vad eu la acest sistem cu adeziv

Primul dezavantaj e ca nu cred ca se poate folosi e orice fel de carton. Are trebui sa acel carton sa fie suficeint de rezistent ca sa poata sustine lipitura. Daca o sa va uitati in film o sa vedeti ca paletul se inclina si coletele nu cad de pe el.

A doua problema e legata de faptul ca paletul pe care s-a folosit solutia asta e posibil sa nu mai poata fi folosit decat dupa ce e curatat. O alta problema e ca e posibil ca acest adeziv sa ingreuneze procesul de picking prin faptul ca pickerul pierde timp pentru a dezlipi acel colet.

Folia are si rol de a rigidiza paletul si de a-i spori rigiditatea in combunatie cu coltare de paleti. In cazul acestui adeziv e mai complicat sa pui coltare.

Deci, e posibil ca la final acest adeziv sa fie mai usor de folosit si sa reduca consumul de folie, dar sa creaca costurile in alte zone ale logisticii. Ar trebui masurat si facut calculul per total pentru a vedea daca e ok sa fie folosita solutia asta sau nu.

Aveti aici ink catre film: https://www.youtube.com/watch?v=rQpgbR3IwNY

Lasă un comentariu