Open Manufacturing Platform

Dcaa nu ati auzit inca de Open Manufacturing Platform e bina sa incepeti sa va informati despre asta.

Ce este Open Manufacturing Platfom

Cred ca este una dintre cele mai importante initiative a Microsoft. OMP reprezinta o platforma deschisa construita pe Microsoft Azure si doreste sa imbunatateasca colaboarea in industria producatoare. De asemeena vrea sa dezvolte inovatia si adoptia mai rapida a dispozitivelor IoT.

O sa va spun ce am inteles eu despre OMP si sper sa intelegeti si voi despre ce e vorba. Intr-o fabrica exista masini si roboti care fabrica diverse componente. Fiecare masina si robot are propriul sistem software care poate fi programat individual. Mai mult, aceste sisteme software au diverse variante si versiuni. Astfel ca, daca acum 10 ani ai cumparat o masina de injectie plastic, de exemplu, iar anul asta cumperi alta de la un alt producator e posibil sa ai alta varianta software instalata pe masina. La fel se poate intampla si daca iei masina de la acelasi producator.

Daca vrei sa colectezi date de la masinile alea e o chestiune cu multe batai de cap. Daca ai masini de la mai multi furnizori (si nu pre ai cum altfel) colectarea datelor de la ele devine un proces in care mai bine nu te bagi.

De ce vrei sa colectezi date?

iti trebuie datele de la masini pentru ca vrei sa vezi timpii de lucru, timpii de stationare, material utilizat etc. Adica vrei sa stii in timp real ce masina lucreaza, care nu lucreaza, in ce stadiu e masina etc. Asta ca sa poti sa iei decizii sa fii mai eficient si, in final, mai profitabil

Datele astea iti dau posibilitatea sa creezi multe raporte pentru toate nivelurile de management.

Cum rezolva Open Manufacturing Platform problema asta?

Microsoft doreste sa creeze o platforma open in care toata lumea sa aiba acces si sa poti colecta datele astea foarte usor. Fiind o platforma deschisa se doreste sa devina un standard in industrie. Nu numai preluarea datelor va fi usoara ci si adaugarea de senzori noi pe masina. De asemenea, adaugarea de alte echipamente IoT care sa permita masinii sa comunice cu AGV-ul care aduce materie prima din logistica va fi de asemenea usoara.

Microsoft a deschis primul proiect de genul asta in parteneriat cu BMW la una din faciltatile de productie BMW din Regensburg. Producatorii din industria auto au unele dintre cele mai compleze procese. De aceea parteneriatul Microsoft cu BMW face ca aceasta sa deschida un nou capitol in inovare.

Eu unul asttept cu interes sa vad cum evolueaza platforma si o sa va tin si pe voi la curent cu evolutiile.

Daca ti-a placut articolul citeste si: Birou ergonomic pentru tine

3 comentarii la „Open Manufacturing Platform”

Lasă un comentariu