Optimizarea proceselor in companie

Orice emtitate economica are nevoie permanenta de optimizarea proceselor in companie. Subiecte focus in articol:

  • optimizarea proceselor in companie – metode eficiente
  • ce poti folosi in companie la tine

Optimizarea proceselor in companie – metode eficiente

Una dintre cele mai eficiente metode de a face optimizarea proceselor in companie este sa iti implici angajatii. in foarte multe cazuri angajatii sunt cei care se lovesc primii de probleme si tot ei vad si solutii. Foarte multe companii nu incurajeaza implicarea angajatilor in optimizarea proceselor. Ba din contra!. De foarte multe ori procesul e atat de alambicat incat angajatul renunta la aduce imbunatatiri.

Metoda asta este eficienta nu pentru ca aduce beneficii extraordinar de mari ci pentru ca raportul beneficiu cost este cel mai bun. Adica, practic, folosesti resursele pe care deja le ai in companie.

A doua metoda este sa angajezi un consultant. De obicei rezultatele sunt mai rapide si mai mari decat in prima varianta. Asta se intampla pentru ca un consultant vine cu experienta de implementare. Asta face diferenta intre succes si insucces. Cu toate astea metoda asta nu e cea mai eficienta pe termen scurt deoarece banii ceruti de consultanti nu sunt asa putini.

A treia metoda este sa iti asculti clientii. De obicei clientii iti dau informatii despre problemele pe care le ai. Aceste probleme au in spate procese executate gresit sau neoptimizate. De obicei, rezolvarea acesotor probleme duce la optimizarea proceselor in companie.

Ce poti folosi in companie la tine

Nu exista limitari in a folosi oricare din metodele de mai. De fapt, e recomandat sa le folosesti pe toate si sa vezi care iti aduce cele mai bune rezultate. Fiecare dintre metodele de mai sus au avantaje si dezavantaje. De exemplu la motoda folosirii angajatilor o sa ai multe propuneri si fara implementarea corecta oamenii vor fi demotivati rapid.

In cazul metodei a doua apare problema costurilor si a alegerii consultantului potrivit.

Sper sa incepi sa folosesti metodele de optimizare si sa vezi care ti se potriveste cel mai bine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Goodyear BH-03 anvelopa electrica

Un comentariu la „Optimizarea proceselor in companie”

Lasă un comentariu