Packing peanuts – o alta solutie de ambalare

Va prezentam intr-un articol anterior o solutie de umplere spatii goale din cutii pe baza de hartie, acum va prezint packing peanuts. Subiecte focus in articol:

  • ce este packing peanuts
  • ce avantaje are solutia

Ce este packing peanuts

Packing peanuts este o solutie de ambalare si de unplere a spatiilor goale din cutii bazata pe o spuma poliuretanica. Sunt prezentate sub diverse forme, forma modelului avnd si rol de protectie. Unele dintre cele mai intalnite sunt sub forma de cilindru. Altele au forma literei s si forma le ajuta sa amortizeze mai bine loviturile.

Toate modele astea de spuma se cheama packing peanuts in engleza, asta daca vreti sa cautati astfel de solutii pe internet. Sincer, stateam si ma gandeam daca exista vreun astfel de producator in Romania si eu nu stiu pe niciunul, Dar voi, cei care cititi aici, daca stiti vreun furnizor lasati la comentarii.

La fel ca si hartia mototolita aceste bucatele de spuma se pun in cutii ca sa umple spatiul liber. De asemenea, se pot pune de jur imprejurul produselor pentru a le proteja mai bine de lovituri. Astfel de solutii sunt, de obicei folosite la produsele care sunt casabile. Sau la produsele care sunt fragile, dar nu neaparat casabile.

Salutia are 2 mari dezavantaje din punctul meu de vedere:

  • ocupa spatiu mult de depoziatare pentru ca sunt voluminoase. Sunt usoare dar voluminoase.
  • nu au utilizari practice in casa cumparatorului. Adica, cel care cumpara produsele nu poate decat sa le arunce la cos dupa ce despacheteaza produsul.

Si cred ca sunt si mai scumpe decat hartia, Hartia are avanatjul ca ocupa spatiu mai putin si i se poate gasi utilitate in casa cumparatorului produselor.

Aveti mai jos un film cu astfel de produse:

https://www.youtube.com/watch?v=j7Arj7wOLx8

Ce avantaje are solutia

Solutia packing peanuts are avantajul ca e usoara si nu influenteaza plata coletelor la curierat. Astfel de produse contin foarte mult aer cam 96% din volum. Un alt avantaj este acela ca protejeaza mai bine decat hartia, iar riscul de deteriorare al produselor e mai mic.

Cred ca denumirea in limba romana ar fi pufuleti de impachetat.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti pe urmatorul: Depozit complet automatizat

Lasă un comentariu