Panasonic vrea sa produca baterii pentru Tesla in Japonia

Panasonic este compania care a furnizat tehnologia pentru bateriile Tesla. Parteneriatul dintre ei este inca de la inceputul Tesla. Se pare ca Tesla i-a ales in urma unui proces riguros de selectie. Vreau sa fac o pranteze si va spun o parere persoanala despre compania asta Japoneza. Eu folosesc produse de la ei si mi se par extrem de fiabile si bine facute. Cred ca e una dintre companiile care inca tine la calitate si face produse durabile.

Nu as putea sa zic acelasi lucru despre Samsung, de exemplu. Am avut produse Samsung, inca mai am, dar nu sunt atat de fiabile ca Panasonic.

Asa cum va spuneam, ei doresc a investeasca 80 de miliarde de Yeni intr-o facilitate de productie in Japonia. Suma este echivalaenta cu aproximativ 700 de miioane de dolari.

De ce vrea Panasonic sa faca o fabrica in Japonia

Panasonic vrea sa ajute Tesla sa reduca costurile de productie. De acea va incepe sa produca in Japonia bateria cu formatul 4680. Aceasta baterie are 46 milimetri diametru si 80 de milimetri inaltime. De aici vine si denumirea formatului 4680. Aceasta baterie este de 6 ori mai mare decat cele produse acum de Tesla. O baterie mai mare va reduce costurile de productie.

Fabrica va fi deschisa in Wakayama in vestul Japoniei. Tesla cauta producatori de baterii si alte zone cum ar fi China. Cu toate astea Panasonic ramane partenerul de baza al Tesla in furnizarea de tehnologie de producere baterii.

Fabrica pe care Panasonic o va deschide in Japonia va avea o productie anuala de aproape 10GW ora, echivalentul a 150.000 automobile. Nu stiu daca stiti, dar Toyota a dezvoltat Mirai pe tehnologie cu hidrogen. Masina asta a prins foarte bine in Japonia. De aceea, probabil, Panasonic vrea sa deschida o fabrica de baterii in ideea de a impulsiona vanzarea masinilor electrice.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Air Yacht

Un comentariu la „Panasonic vrea sa produca baterii pentru Tesla in Japonia”

Lasă un comentariu