Panourile solare si utilizarile lor

Panourile solare inca nu au ajuns sa ofere tot ceea ce pot oferi. E inca o tehnologie care va avea viitor. Subiecte focus in articol:

  • de ce panourile solare nu prea sunt folosite in transport si logistica
  • cum evolueaza panourile

De ce panourile solare nu sunt folosite in transport si logistica

De fapt ele sunt folosite la depozite pentru a produce apa calda, caldura si curent electric. Dar nu sunt folosite pentru a produce energie care sa propulseze masinile, de exemplu. Nu se intampla asta pentru ca panourile nu pot produce suficienta energie.

De fapt, pentru a produce suficienta energia e nevoie de suprafata mare. Aceasta suprafata nu exista pe masini, oricat de mari ar fi ele. Pentru a putea fi folosite pe masini ca sa incarce acumulatorii panourile solare ar trebui sa devina mai eficiente. La momentul actual cele mai eficiente panouri solare ajung la o eficienta de 25%.

Asta inseamna ca absorb si transforma in energie doar 25% din energia solara. La eficienta de 25% s-a ajuns de curand de catre o companie Chineza numita Hanergy. De fapt, eficienta este de 25,1%. Pana acum cele mai eficiente panouri solare aveau eficienta de 17-18%.

Cu cat sunt mai eficiente panourile cu atat vor putea produce energie mai mare pe o suprafata mai mica. Asta inseamna ca ele vor putea fi folosite in viitor pentru a incarca masinile electrice direct pe masina.

Cum evolueaza panourile

In randurile de mai sus am discutat despre panourile solare care produc energie electrica. Dupa cum stiti a fost o vreme cand panourile electrice care produc apa calda erau in voga.

Acum, se pare ca panourile solare care produc energie electrica sunt in voga. Daca ma intrebati pe mine, pe masura ce panourile solare electrice vor deveni tot mai bune cele pentru apa calda vor disparea.

Panourile electrice care produc curent electric aveau eficienta de 8-10% cand au aparut, iar acum dupa multi ani au ajuns la 25%. In mod cert eficienta lor va creste pe masura ce masinile electrice vor lua avant.

Tu cum crezi ca vor evolua?

daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Trotineta electrica proprie vs inchiriata

Lasă un comentariu