Parcari- cum e a altii, cum e la noi

In Romania, si in special in Bucuresti dar nu numai simtim cum e sa nu ai parcari. Cu toate ca e o situatie de zeci de ani, nimeni nu face nimic. Subiecte focus in articol:

  • Parcari la altii vs parcari la noi
  • cand o sa ajungem si noi la astfel de parcari

Parcari la altii vs parcari la noi

La noi parcarile sunt la suprafata, adica niste portiuni de teren pe care singura investitie care s-a facut a fost sa se traga niste dungi alte. S-au mai pus si panouri si s-au plantat niste oameni acolo. Iar pentru asta noi platim 10 lei pe ora in centrul Bucurestiului pentru primele 2 ore.

Si toti ne intrebam pentru ce platim banii astia. Daca la noi parcarile arata asa hai sa vedem cum arata la altii. Prima parcare pe care vreau sa v-o arat este o parcare verticala. In aceasta parcare vii, iti pui masina si apoi ea este ridicata pe verticala. Apoi vine urmatoarea si tot asa. Ca sa-ti iei masina de acolo apesi un boton si masina e adusa jos. Te sui in ea si pleci.

Si dupa ce vii de la serviciu ai locul de parcare rezervat. Pe un spatiu restrans, adica spatiul necesar pentru 4 parcari se pot parca 16-20 de masini depinzand de inaltimea parcarii. Adica de 4-5 ori mai multe masini.

Aveti mai jos un film in car e puteti vedea o astfel de parcare:

A doua parcare este o parcare subterana construita in China si alta in Germania. Intri intr-o incinta si pui masina pe platforma. Iesi afara din masina si masina este dusa automat pe un anume loc de parcare. Dupa ce te intorci te autentifici cu un card si masina iti e adusa la suprafata de aceiasi platforma.

Pentru astfel de parcari automatizate in care s-au facut investitii e normal sa platesti. chiar si 2.3 E euro pe ora. Pentru ca astfel de arcari necesita tehnologie, investitii si mentenanta.

Cand o sa ajungem si noi sa avem astfel de facilitati

Probabil cand o sa avem niste primari care ineleg tehnologia si care vor sa face ceva si pentru oameni nu numai pentru buzunarul lor. Primarii ca Firicica cea “blonda” probabil ca nu au capacitatea de a intelege asa ceva. Pana sa faci asa ceva e necesar sa intelegi asa ceva.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Vignete pentru acces in centrul Bucurestiului

Lasă un comentariu