Parcheaza masina simplu

Parcheaza masina cu spatele – asta e cosmarul multor soferi mai ales cand spatiile sunt stramte. Subiecte focus in articol:

  • Parcheaza masina – diferente fata de acum 50 de ani
  • care solutie e mai buna

Parcheaza masina – diferente fata de acum 50 de ani

In ultima perioada cheastiunea cu parcheaza masina s-a mai simplificat. Asta pentru ca au aparut sistemele de parcare automate sau semiautomate. Unele din masinile din ziua de azi au sisteme automate sau semiautomate care parcheaza. Adica tu iei mana pe volan si tii piciorul pe acceleratie si pe frana cand iti spune masina. Asta e un sistem semiautomat.

Sistemele automate prezente pe masiile de lux iti permiti sa parchezi masina din cheie, sau mai nou sa-i spui masinii unde sa se duca. Adica ii indici locul de parcare si masina se duce singura si parcheaza acolo. Iar apoi cand o chemi vine si te ia din locul de unde a plecat.

Oarecum cosmarul soferilor sau soferitelor care nu prea puteau parca din lateral s-a cam terminat. Zic oarecum pentru ca eu am pe una din masina optiunea de parcare semiautomata dar nu o folosesc. Aproape niciodata. Nici macar nu am avut curiozitatea sa vad cum functioneaza.

Camera video din spte care cupleaza pe marsalier si iti arata pe tableta imagini e cea mai buna.

Acum 50 de ani lucrurile pareau mai simple. Parcarea laterala se facea mult, mult mai simplu. Un inginer american a pus pe niste modele de masini o roata in portbagaj. Toti avea o roata acolo, dar nu o folosim. Omul asta s-a gandit sa o foloseasca. Roata asta cobora din portbagaj si te ajuta sa parchezi masina.

Probabil ca nu o sa intlegeti foarte multe daca va explic eu, asa ca va alas sa vedeti un film:

Care solutie e mai buna

Amable solutii d eparcare au fost bune pentur vremea lor. Solutia cu roatain portbagaj e utila si rezolva problema. Dar are un amre dezavantaj: ocupa foarte mult loc in portbagaj.

Solutiile din zilele noastre depind foarte mult de tehnologie si de senzori. Dar functioneaza bine daca stii sa le folosesti si ai incredere in ele.

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: 113 serviciul national de urgenta

2 comentarii la „Parcheaza masina simplu”

Lasă un comentariu