Plata bilet de autobuz prin SMS

Nu stiu daca stiti dar sunt orase din Romania unde poti face plata unui bilet de autobuz prin SMS. Subiecte focus in articol:

  • plata bilet de autobuz prin SMS
  • de ce in Bucuresti nu prea merge

Plata bilet de autobuz prin SMS

Se poate ca plata unui bilet de autobuz pe transportul in comun sa fie facuta prin SMS in Constanta. Aici am vazut eu, dar in mod cert sunt si alte orase din Romania unde se poate asta. Adica te urci in autobuz dai un sms la un numar de telefon si ai platit biletul de autobuz. Probabil ca atunci cand vine controlorul ii arati sms-ul si totul e ok.

In Bucuresti, din ce stiu eu, asta nu e posibil. In Bucuresti nici macar parcari nu poti plati prin sms. In Bucuresti ultima oara cand am mers eu cu transportul in comun trebuia sacumperi o cartela pe care sa bagi bani de bilet si sa dai cu ea in autobuz de fiecare data cand te urci. Adica trebuie, suplimentar fata de bilet, sa mai dai banii si pe cartela aia. De ce? De ce nu se poate simplu cu un SMS?

Raspunsul e, probabil, la fel de simplu: trebuie sa mai faca unii niste bani gramada. Ca doar asa functioneaza sistemul si asa cred ca se misca lucrurile.

De ce in Bucuresti nu prea merge

Eu cred camotivul principal e Firicica. DIn cauza ei nu se intampla nimic in Bucuresti. Cred ca sunt angajati mii de oameni la parcari. Iar oamenii aia sunt votanti, probabil. Si, sa nu uitam, ca sunt platiti de Bucuresteni.

Daca s-ar face plata prin sms s-ar reduce numarul de oameni si nu ar mai fi nevoie de toate firmele care sunt platite acum de la primarie. E doar parerea mea, dar cred ca FIricica e motivul pentru care in Bucuresti nu merge nimic cu SMS. Daca aveti alta parere va astept sa comentati.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum se fura masina cu acordul tau

UPDATE: dupa o informaremai buna se pare case poateplata cu sms si in Bucuresti.

2 comentarii la „Plata bilet de autobuz prin SMS”

Lasă un comentariu