Politia romana va fi dotata cu drone petru a putea depista mai usor vitezomanii. Subiecte focus in articol:
- ce drone va avea politia romana
- prin ce alte metode mai detecteaza vitezomanii
Ce drone va avea politia romana
In romania politia romana zice ca accidentele sunt produse preponderent din cauza vitezei la volan. Asta e partial adevarat! Cauzele principale ale accidentelor, din punctul meu de vedere, sunt lipsa infrastructurii rutiere corelata cu viteza. Pe masura ce numarul de masini se mareste si infrastructura ramane la fel e normal ca numarul accidentelor sa creasca. Dar eu nu sunt politia romana sa-mi dau cu parerea.
Asta cu vitezomanii a devenit un fel de laitmotiv pentru toate schimbarile care se produc in codul rutier. Amenzile se maresc pentru a contracara asta. Si asta e doar un exemplu. Nu zic ca e rau, dar masurile atea sunt corective, nu preventive. Si ar trebui sa ne axam mult pe masuri preventive. Acum se investeste masiv in drone pentru a putea depista vitezomanii. Vitezomanii sunt aia care in loc sa mearga cu 50km/h in localiate merg cu 55 km/h in localiate. Glumesc desigur, dar daca circulati mult o sa vedeti ca radarele sunt puse exact la intrarea in localitati sau iesirea din localitati.
Dronele vor avea rolul de a supraveghea traficul din aer si de a identifica masinile de pe un anumit tronson care nu respecta regulile. Vor fi folosite pe drumurile aglomerate. Probabil spre mare si spre munte.
Daca reusesc cu ajutorul acestor drone sa-i tempereze pe teribilisti e foarte bine. Probabil ca solutia e mai ieftina si mai eficienta decat alte solutii.
Prin ce alte metode mai detecteaza vitezomanii
Daca ramanem la detectia din aer, in trecut, politia romana folosea elicopterele. Drumurile aglomerate, in perioade aglomerate erau supravegheate aerian de elicoptere.
Solutia cu drone e mai buna din 2 puncte de vedere:
- e mai ieftina decat solutia cu elicopterul
- drona e mai putin vizibila fata de un elicopter. Asta inseamna ca oamenii nu vor vedea foarte usor ca sunt supravegheati.
Radarele fixe si mobile puse pe masini sunt, de asemenea, metode prin care politia romana poate detecta vitezomanii. Acum, fata de anul trecut, sunt obligati sa faca asta numai din masini inscritionate.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Lotus Evija – supercar de milioane