Porche abordeaza altfel problema

Dupa cum stiti Porche a lansat prima masina electrica din istorie Porche, masina se cheama Taycan. Si, pentru ca se bate cu Tesla abordeaza problema altfel. Subiecte focus in articol:

  • Porche abordeaza altfel problema in cazul Taycan
  • cat vor vinde

Porche abordeaza altfel problema in cazul Taycan

Porche e constient de un lucru: Tesla a scos masini performante fara ca aceste masini sa fie declarate a fi masini sport. Si totul la un pret rezonabil comprat cu masinile clasice sport. Daca ma intrebati pe mine e combinatia ideala: o masina in care ai spatiu si loc suficient si iti poate furniza puterea unei masini sport cand ai nevoie.

Cam asta ne dorim toti de la o masina. Daca mai are si tractiune 4×4 atunci perceptia asupra masinii ideale e completa. Cam asta a facut Tesla. Si inca odata spun: la un pret rezonabil, adica intre 50.000 si 100.000 de dolari. Daca comparam masinile astea cu masinile producatorului german o sa vedem ca pretul uneia cu performante similare e cel putin cu 50% mai mare. In capul oricarui cumparator se naste intrebarea: “De ce sa cumpar un Porche cand pot sa cumpar o Tesla?”.

Producatorul german stie asta si atunci au nevoie de o abordare speciala. Asta ca sa justifice pretul si sa schimbe perceptia cosumatorului. Abordarea este de a dezvalui multe date tehnice despre Porche Taycan. Adica l-au sectionat, au arata filme si scheme despre baterii, fluxul de aer, invertor, motoare etc. Asta ca sa convinga potentialul cumparator ca totul e aa cum spun ei. Si ei spun ca Tycan poate produce performanta in mod constant si repetat. Adica ceea ce nu poate Tesla pe modele din piata. Ei zic ca pe circuit, dupa 10 serii de performanta maxima diferenta dintre primul tur si ultimul tur este sub 1 secunda. Aveti mai jos un film cu performantele masinii:

Cat vor vinde?

Cat vor putea ca sa fiu sincer. Asta pentru ca Tesla au anuntat si ei o masina sport. De fapt au anuntat-o de ceva ani si nu o mai scot. Asta lasa ceva libertate de miscare unor alti producatori precum Porche, BMW si altii. Eu sunt convins ca fanii Porche vor cumpara masina asta. Pentru ca e Porche, pentru ca se conduce fantastic si pentru ca fanii vor alege tot timpul un Porche in detrimentul unui Ferarri de exemplu. Deci alegerea Porche Tesla va fi pentru fani always masina germana.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe rumatorul: http://stiri.logistic-specialist.ro/mercedes-eqs-vs-tesla-model-s/

Un comentariu la „Porche abordeaza altfel problema”

Lasă un comentariu