Povestea nestiuta de la Apple, Tim Cook

Apple si CEO sau Tim Cook este una dintre cele mai mari companii din lume, dar sunt convins ca nu stiti tot despre ei.

O sa va povestesc despre Apple si Tim Cook

Cunoastem Apple prin produsele lor revolutionare si prin designul lor desavarsit. De asemenea il stiam toti pe Steve Jobs omul care a pus Apple pe harta primilor jucatori din tehnologie.

Nu stim prea multe despre Tim Cook noul CEO al Apple, cel care a luat fraiele companiei dupa ce Steve Jobs a decedat.

Tim Cook a fost angajat de Steve Jobs pentru a imbunatati supply chain-ul Apple. El a fost angajat in 1998 in Apple, iar sarcina lui a fost sa creeeze un sistem performant de supply chain. De fapt, cand l-a angajat Steve Jobs avea in minte un sistem ca al celor de la Dell.

Tim Cook s-a nascut in 1960, iar din 2011 este director general al Apple. Experienta sa trecuta a fost la IBM si Compaq. La IBM a avut mai multe functii ca Fulfillment Director, Managing manufacturind si ceva functii in distributie pentru America de Nord si America Latina.

Dupa aceea a urmat o cariera de COO (chief operating officer) la Intelligent Electronic, iar dupa 3 ani s-a alaturat Compaq. La Compaq a detinut functia de Vice President of Corparate Materials. Dupa numai 6 luni a parasit functia pentru a ajunge la Apple.

Alte detalii interesante despre Tim Cook

Tim Cook a redefinit tot lantul de supply chian de la Apple. El a creat toata reteaua de furnizori pe care Apple o are. El a ajuns la Apple intr-o perioada in care vanzarile scazusera foarte mult si Apple nu era intr-o postura foarte buna. Era atat de rau incat intr-un interviu dat presei, Michael Dell, CEO-ul de la Dell, intrebat ce ar face sa revitalize Apple a spus: “As inchide compania si as da banii inapoi inestitorilor”.

Sarcinile lui Tim Cook la Aplle au fost sa refaca supply chian-ul intr-un sistem agil, functional si sa reduca costurile. De asemenea, sarcina lui a fost sa reduca stocurile pe tot lantul. Impreuna cu Steve Jobs au reusit in numai cativa ani sa profitabilizeze compania. Tim Cook a reusit asta avand fraieile operatiunilor globale ale Apple.

Un alt amanunt interesant despre Tim Cook este ca s-a declarat a fi gay. A declarat asta la putin timp dupa ce a preluat conducerea Apple. El a declarat ca intentioneaza sa-si doneze averea de aproape 700 milioane de dolari.

De curand i se mai zice si Tim Apple. 🙂

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l transmiti si prietenilor tai si sa=l citesti si pe urmatorul: Platforme care folosesc tehnologia blockchain

2 comentarii la „Povestea nestiuta de la Apple, Tim Cook”

Lasă un comentariu