Primaria Capitalei a lansat 4 aplicatii de mobil

Partea buna e ca le-a lansat, partea mai putin buna este ca nu sunt inca complet functionale.

Aplicatiile sunt urmatoarele;

  • InfoSTB este aplicatia care te ajuta sa gasesti transportul public de la punctul A la punctul B. Pentru cei care nu sitit exista deja o aplicatia foarte buna care rezolva aceiasi problema. Se cheama Moovit, dar e adavarat ca nu e facuta de Primarie. Asta a primariei zice ca foloseste datele de la gps-urile montate pe autobuze.
  • Parking Bucuresti este aplicatia care iti arata parcarile din Bucuresti ale primariei si cate locuri goale sunt in acea parcare. Ceea ce nu stiu eu si nu am inteles este cum aceasta aplicatie colecteaza informatiile in timp real despre numarul de locuri disponibile atat timp cat parcagii primariei taie in continuare……bilete de hartie. In mod cert aplicatie asta nu va functiona foarte bine;
  • Social alert este aplicatia prin care poti sesiza primariei persoanele care au nevoie de asistenta. Pe baza acestor sesizarii autoritatile vor actiona pentru a oferi asistenta. Eu cred ca nu asta e problema principala (sesizarea) ci problema principala va fi REACTIA autoritatilor. In mode cert, chiar daca aplicatia va functiona, probabil, ca REACTIA va lipsi sau va fi foarte timida.
  • Trafic alert este cea de-a 4–a aplicatie care ii ajuta pe bucuresteni sa sesizeze problemele din trafic. La fel ca si cealalta aplicatie, chiar daca va functiona bine, probabil, ca ne vom plictisi la un moment dat sa tot sesizam si sa nu vedem nici-un rezultat.

Eu as fi curios sa aflu cat au costat aceste aplicatii pentru ca informatia asta lipseste din informarea data de primarie. La fel de curios sunt sa aflu cat costa intretinerea aplicatiilor si cine face asta. Probabil ca vom afla asta in perioada urmatoare si nu vom fi foarte surprinsi de informatii.

Aceste aplicatii sunt disponibile atat pe platforma Andriod cat si pe platforma iOS

Lasă un comentariu