Probleme de securitate cibernetica care implica depozitele

Ieri am fot la co conferinta de tehnologie in Bucuresti. S-a discutat despre IoT si securitate cibernetica. Mi-a atras atentia o chestie: domnul care prezenta la un panel a zis ca una dintre cele mai mari amenintatri de cybersecyrity o reprezinta supply chain-ul. Intial am crezut ca nu am auzit bine. Ma gandeam ce treaba are supply chainul cu cybersecurity.

Dua care am zis ca poate el nu se refera la acel supply chain la care ne referim noi in logistica. Din pacate se referea la acel supply chian la care ne referim si noi cand discutam de logistica. Adica transport si depozitare. Si totusi, ce legatura are supply chain-ul cu cybersecurity?

Ce legatura exista intre supply chain si cybersecurity

Ca sa poata ajunge la clienti, aceste deviceuri trebuie sa fie transportate si depozitate. Pe timpul transportului si pe timpul cat sunt tinute in depozite oamenii au acces fizic la aceste deviceuri. Ma refer la oamenii care lucreaza in supply chain. Si au si timp sa faca asta, asta e foarte important se pare. Au timp deoarece unele dintre produse stau mult prin depozite

Pentru ca por face modificari software sau hardware la acele deviceuri. Modificari care pot pune in pericol securitatea celor care vor folosi device-urile in viitor. Si se pare ca asta chiar se intampla. Se pare ca sunt astfel de atacuri care vizeaza modificarile IoT-urilor.

De aceea am pus titlul acestui articol pentru ca e bine sa ne uitam la ce oameni angajam prin depozite. Pentru ca e posibil ca acei oameni sa doreasca sa se angajeze la voi din acest motiv. Nu ii intereseaza banii pe care ii dati voi ca salariu pentru ca el (sau ei) au alte ganduri si vor face mult mai multi bani dupa aia.

Sunt convins ca nu v-ati ganditi nicodata la asta, nu? IEu nu ma gandisem! nteresant e ca nu numai depozitele de electronice sunt vizate ci chiar si cele de piese auto. De ce? Pentru ca pot infecta, prin intermediul senzorilor smart, computerle masinilor.

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu