Proceduri de lucru

In orice companii exista proceduri de lucru care iti arata cum sa faci o activitate. Subiecte focus in acest articol:

  • cum arata noile proceduri de lucru din viitor
  • de ce ar trebui sa le aplici

Cum arata noile proceduri de lucru din viitor

Procedurilede lucru de acum arata plictisitor, ca sa fiu in tonul generatiei Y. Sunt scrise pe niste bucati de hartie, trebuie sa stii sa citesti ca sa le poti aplica. Si, mai trebuie sa si vrei sa le citesti. Nu ar fi mai bine sa existe un app pentru asta?

Exact asta s-a si intampla. Cineva s-a gandit la asta si a facut niste proceduri de lucru video. De fapt, e mai mult decat procedura video, e procedura video asistata.. Adica omul se pune in fata unui stand de lucru si un computer prin intemediul unor zone luminate ii indica ce trebuie sa faca. Zonele luminata indica componente, piese, scule si fiecare din ele se lumineaza pe masura ce trebuie sa le folosesti. De fapt e un fel d erelitate augmentata.

Dupa care, dupa ce ai folosit sculele trebuie sa le pui la locurile lor. Daca nu le pui nu treci mai departe.

Pe anga asta ai si un monitor care iti arata explicatii suplimentare. Simplu, usor si eficient. Si, cred ca asta place si celor din generatia Y. De fapt, instructorul este inlocuit de un computer care te ghideaza in ceea ce ai de facut. E ca un training, dar fara profesor.

De ce ar trebui sa le aplici

Procedurile de lucru stim de ce ar trebui sa le aplici. Procedurile astea video, cu ghidaj din partea computerului ar trebui sa le aplici pentru ca te ajuta foarte mult. In primul rand e tehnologizat si mai usor de urmarit si acceptat de catre oameni.

Odata ce instructiunea asta este creata ea poate fi folosita pentru a trainui foarte multi angajati. Poate fi folosita pentru orice tip de piesa sau ansamblu.

Aveti aici un film despre cum functioneaza o astfel de procedura.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseamna BAS

2 comentarii la „Proceduri de lucru”

Lasă un comentariu