Producatorii auto au probleme cu memoriile NAND

Producatorii auto au probleme mari cu memoriile NAND si de aceea spun ca trebuie alte generatii de memorii. Aceste memorii, spun producatorii, sunt cauza unor probleme legate de continuarea functionarii unor echipamente de pe masinile smart. Primii care au sesizat problema au fost cei de la Tesla.

Problemele sunt geenerate de faptul ca memoriile cedeaza cand se fac update de softuri. Updateurile de softuri sunt destul de frecvente pe masinile smart. E cam ca le telefoane! Cred ca daca ai multe aplicatii pe telefon, cred ca faci update zilnic.

Din ce spun producatorii auto updateul unui soft presupune stergerea versiunii vechi si rescrierea versiunii noi de soft. Asta spun producatorii auto! O sa va explic ca exista si alta varianta, eu nu fac ca ei. Ideea e ca tot stergand si rescriind informatiile in memorie i se duce “viata”. Memoriile NAND au un numar limitat de cicluri de scriere/citire.

De aceeea incep sa cedeze dupa ce au atins acel numar de cicluri. Problema e ca echipamentele inceteaza sa mai fucntioneze afectand si alte sisteme ale masinii.

Producatorii auto zic ca au probleme cu memoriile

Eu cred ca problema nu e de la update ci de la volumul mare de informatii care se proceseaza pe o masina. Ganditi-va ca sistemul de camere scrie si sterge de pe memorii la greu. Sistemul de camere are nevoie de spatiu mare de stocare, spatiu de stocare pe care sa-l stearga frecvent. O ora de video are nevoie de 300-500Mb de spatiu care e scris/sters non stop. Daca mergi cu masina mult timp si ea inregistreaza in permanenta atunci ai nevoie de spatiu mare de stocare sau spatiu mic pe care scrii si stergi mult.

Sistemul de camere, de exemplu, foloseste multa memorie pentru ca merge continuu. La modelele Tesla care au sistemul de conducere automata e nevoie sa inregistreze continuu. Asta duce la reducerea timpul de viata al memoriilor NAND. Practic memoriile astea nu au fost gandite pentru asa ceva. De aceea, zic producatorii ca e nevoie de alte tipuri memorii.

Legat de update, ceea ce spun ca fac producatorii e o idiotenie maxima. De ce? Pentru ca atunci cand faci update de software nu trebuie sa rescrii tot softul ci doar portiunile care se modifica. Eu asta fac la softurile mele! Asta zic si ei ca vor sa faca acum si sa nu mai sterga tot si sa rescrie. Din ce spun ei asta va reduce timpul de update extrem de mult DAHHH! Pai nu era nromal sa faceti asa de la inceput? De ce trebuia sa rescrieti tot daca voi modificati doar doua trei fisiere.

Probabil ca se vor inventa alte tipuri de memorii care sa reziste la cicluri de citire scriere mult mai multe.

Lasă un comentariu