Protest organizat de taximetristi

In Piata Victoriei din Bucuresti are loc azi un protest organizat de taximetristi impotriva Uber. Este cel de-al 4-lea protest de la inceputul lunii

Protest organizat de taximetristi – nemultumiri

Taximetristii sunt nemultumiti de faptul ca guversnul doreste sa dea o ordonanta de urgenta pentru reglementarea pietei de car sharing. Ei, taximetristii, doresc oarecum reglemetarea foarte dura a acestui tip de transport, reglementara care sa duca la limitarea activitatii. Pe masura ce normele legale pentru piata de car sharing devin foarte dure se limiteaza activitatea, iar apoi vor disparea de pe piata.

Chiar daca ei nu recunosc asta ci spun ofocial ca vor egalitate pe piata, asta e ceea ce se urmareste de fapt.

Protestul a inceput azi dimineata la ora 6 si se va incheia in jurul orei 18 conform autorizatiei. Se asteapta la protest undeva la 5000 de masini si vor fi restrictii de trafic si aglomeratie pe toate arterele care duc la Piata Victoriei. Politia dirijeaza circulatia si va sfatuieste sa evitati zona, daca e posibil.

Nemultumirile lor legate de aplicatiile gen Uber si Taxify constau in faptul ca soferii acestor aplicatii nu sunt licentiati. De asemeenea masinilor utilizate de acesti soferi nu li se impun aceleasi norme legale ca si masinilor de taxi.

Nemultumirile clientilor legate de serviciile de taximetrie sunt cele care au permis aparitia pe piata a acestor aplicatii de car sharing.

In acest protest organizat de taximetristi nu se discuta deloc despre imbunatatirea servicilor si despre nemultumirile clientilor lor. Practic daca problemele de calitate dispar dispar si aplicatii de car sharing. Nimeni insa nu pare preocupat de asta. De aceea se incerca reglematarea lor dura si scoaterea lor de pe piata.

Am mai scris un articol despre problema asta si te invit sa-l citesti. Din articol vei afla mai multe detalii despre razboiul asta. Articolul: Uber vs Taxi

Lasă un comentariu