Putin nationalizeaza o companie de transport maritim

E vorba despre comapnia Fesco, o companie detinuta de un multimiliardar rus. Vineri se pare ca a semnat Putin decretul de nationalizare si a trecut compania in administrarea companiei de stat Rosatom. Se pare ca aceasta miscare facute de Putin va avea efecte in dezvoltarea rutei NSR (Northern Sea Route).

Seful Rosatom a delarat ca scopul este de a prelua o mare parte din transportul maritim global focusandu-se pe regiunile din Asia, Asia de Sud Est si poate si Europa. Interesanta declaratie, mai ales ca s-a mentionat si Europa. Si poate ni s epar eciudat acum dar nu ni se va mai parea in viitor.

Putin a semnat nationalizarea companiei maritime Fesco

Fostul proprietar al Fesco a fost condamnat la o sentinta de 19 ani de inchisoare. Dupa condamnare se pare ca acum si-a pierdut si comapania. Cred ca nimeni din Rusia nu crede ca e cu adevarat proprietarul unei companii. Parerea mea e ca chiar daca au compania ei sunt doar niste administratori.

La momentul actual singura compania care lucreaza pe ruta asta NSR este o companie ruso chineza numita Yangpu NewNew Shipping. Aceasta companie are doar 4 nave. Alaturi de cele 22 de bave ale companiei Fesco aceasta ruta are sanse sa se dezvolta. Intrebarea e de ce face Rusia aceasta miscare. E simplu, cred ca rutele comerciale se vor muta in zona asta in viitorul apropiat.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consultmie.

Lasă un comentariu