Range extender EV pentru masinile electrice

Un din problemele principale ale masinilor electrice o reprezinta autonomia, de aceea au fost inventate niste echipamente numite range extender EV. Subiecte focus in articol:

  • ce e un range extender EV si cum se foloseste
  • cine face astfel de echipamente

Ce e un range extender EV si cum se foloseste

Masinile electrice au, de obicei, autonomii de cateva sute de km, adica de la 150 de km pana pe la 450-500 de km. Autonomia asta se inregistraza in conditii oarecum optime. Asta inseamna fara prea multi consumatori activi. In conditiile in care consumatorii devin activi autonomia incepe sa scada.

Unii dintre cei mai mari consumatori sunt aerul conditionat vara si instalatia de incalzire iarna. Apoi mai sunt farurile, instalatia multimedia, gemurile electrice etc. Asta fara sa luam in calcul consumatorul principal care e motorul electric si care consuma mai mult ca cat regimul de conducere e mai sportiv sau la viteze mari.

In conditiile in care ai vrea sa extinzi autonomia masinii ar trebui sa felosesti un range extender EV. Echipamnetul asta face ce ii spune numele: mareste autonomia masinii tale. Un range extender EV face asta aducand un surplus de energie pe care masina sa o consume. Practic e format dintr-o alta betarie de acumulatori pe care o pui in porbagaj,

Mai exista varianta de range extendendere formate dintr-o mica remorca pe care o cari dupa tine. In remorca pot fi baterii suplimentare sau poate fi un motor termic cuplat la un generator care incarca bateriile masinii.

Cine face astfel de echimpamente

Unul dintre producatori se cheama EP Tender si este din Franta. O mica remorca pe care o atasezi dupa masina si iti ofera atat de mult dorita marire de autonomie.

rnge externder

Ebuggy este o alta solutie prototip a unei companii germane. Solutia seamana destul de mult cu EP Tender.

O solutie ingenioasa este oferita de compnia Rinspeed care se cheama Smart Dock+GO. Solutia consta tot dintr-o remorca dar care e lipita de masina si pare ca face parte din masina.

range extender rinspeed

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Proceduri de lucru

Lasă un comentariu