Reguli noi de utilizare a telefonului la volan

De maine intra in vigoare reguli noi de utilizare a telefonului la volan. Vezi aici care sunt noile reguli. Subiecte focus in articol:

  • reguli noi de utilizare a telefonului la volan
  • cum faci sa te conformezi

Reguli noi de utilizare a telefonului la volan

De maine intra in vigoare reguli noi de folosire a telefonului la volan. Toti cei care de maine utilizeaza telefonul mobil in timp ce masina se deplaseaza risca sa le fie suspendat permisul pentru 30 de zile. Regula se aplica nu numai la telefon ci la orice dispozitiv care e folosit in timpul deplasarii. Aici intra sistemul de navigatie, sistemul audio al masinii daca nu ai comenzi pe volan etc.

Daca esti la volan ,dar masina nu se deplaseaza ai voie sa folosesti device-urile. De exemplu daca esti la semafor, iar masina nu se deplaseaza poti sa te joci la telefon. De asemenea, daca esti in coloana si masina nu se deplaseaza.

Noile reguli au fost introduse dupa ce au avut loc multiple accidente de circulatie cu victime in urma unor filmari pe facebook. Adica soferii transmiteau live pe facebook, iar in timpul asta au facut accidente grave cu victime.

In cazul in care foloseai telefonul sau alt device in timp ce conduceai si esti implicat intr-un accident atunci se maresc amenzile si se mareste si perioada d esuspendare a permisului.

Vedeti aici un film in care un politist va explica totul:

Cum faci sa te conformezi

E simplu: nu mai folosesti telefonul sau navigatia masinii in timp ce masina se deplaseaza. Iti iei dispozitive de tip bluetooth daca vrei sa folosesti telefonul in timpul mersului. Sau, si mai bine, iti conectezi telefonul la sistemul audio al masinii, dar pentru asta trebuie ca sistemul audio sa permita asta.

Toate aceste masuri sunt luate pentur a te ajuta si pentru a duce la marirea gradului de siguranta a traficului.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Aglomeratie la fantana Miorita – prostie sau comoditate

Lasă un comentariu