Renault Megane RS vs Honda Civic Type R

Renault Magene RS devanseaza Honda Cicic Type R in batalia hot hach-urilor. Subiecte focus in articol:

  • Renault Megane RS castiga batalia hot hatch-urilor
  • un pic de istorie

Renault Megane RS castiga batalia

In categoria masinilor sport compacte a existat intotdeauna o lupta pentru suprematie. Si masinile care se bat de mult timp pentru suprematie au fost Hoda Civic Type R, Renault Megane RS, VW Golf, Ford Focus RS, Seat Cupra etc. De aproape 6 ani suprematia e detinuta de Renaut.

Renault reuseste tot timpul sa devanseze Honda in batalia asta. Au fost cei doi rivali care s-au batut pentru locul 1. De curand Ford a iesit din batalia masinilor cu tractiune fata deoarece noul lor model are tractiune integrala.

Batalia asta se da pe circuitul de la Nurburgring, celebrul circuit german. Pe acest circuit nu conteaza cat de putin scoti pe 0-100 km/h ci cat de repede iei virajele. O masina buna sta bine pe viraje si face timp bun pe linie dreapta. Asa cum zic specialistii sunt multe masini care fac timp bun pe linie dreapta. Dar, sunt extrem de putine masini care stau bine in curbe si iau curbele rapid.

Renault castiga aceasta batalie datorita acestui aspect. Daca e sa comparam cele 2 masini ele pe hartie nu sunt similare. Honda are motor de 2 litri cu turbinea Renault are motor de 1.8 litri cu turbina. Honda scoate 320 de cai din motor pe cand Reanult doar 300 in varianta Trophy.

Pe 5 aprilie Renault Megane Trophy R a scos 7 min 40:10 pe circuit in timp ce Hionda a scos 7 min 43:80.

Un pic de istorie

Divizia Renault Sport a constructorului francez este cea care a creat Renault Megane RS. Masina asta vine in mai multe variante: Megane RS cu 270 de cai, Megane RS Trophy cu 280 de cai si Megane Trophy R cu 300 de cai.

Honda Civic Type R costa in jut de 40.000 de euro pe cand Renaul MEgane RS pleaca de la 32.000 de euro. E adevarat ca au si o varianta Trophy R cu frane Brembo pe carbon, cu amortizoare Ohlins si un pacht exterior cu carbon. Varianta asta este in serie limitata si costa in jur de 50.000 de euro si nu e disponibila in Romania.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Avem locuri de parcare

Un comentariu la „Renault Megane RS vs Honda Civic Type R”

Lasă un comentariu