Renault Tresor – cel mai frumos automobil din lume

Renault Tresor este cel mai frumos automobil din lume. Nu o spun eu ci o spun multele premii castigate. Subiecte focus in articol:

  • ce e special la Renault Tresor
  • ce tehnologii vor trece de stadiul de concept

Ce special la Renault Tresor

Masina asta inseamna comoara si a fost creata imbinand mai multe concepte. Primul concept a fost acela de bijuterie. Masina asta de deschide ca o cutie de bijuterii, asta iti creaza senzatia ca in interior vei gasi o bijuterie.

Masina asta nu are usi. Se deschide partea superioara si intri in masina pe acolo. Tot interiorul masinii este tehnologizat si este ….rosu. Parbrizul rosu creaza o atmosfera de romance inauntru. Pe consola centrala langa schimbatorul de viteza se afla 2 inele ingemanate. De fapt, toata masina este o ingemanare intre elemente feminine si masculine. Daca te uti la curbele masinii ai senzatia ca privesti o femeie. Daca te uiti la roti si la puterea pe care o emana design-ul te gandesti la un barbat puternic.

Caroseria e formata din mici elemente care imita fagurele, iar pe capota are prize de aer in forma de fagure care se deschid.

Caroseria este realizata folosind o noua tehnologie numita parametric design. Aceasta tehnologie a permis obtinerea formelor speciale de fagure de pe caroserie.

O sa aveti un film la final in care e prezentata masini si as vrea sa va uitati cu atentie la stopurile din spate. Sunt realizate din niste fibre prin care trece lunima. Fibrele astea se misca si creaza diverse forme.

Ce tehnologii vor trece de stadiul de concept

Am uitat sa va spun ca masina e electrica si are conducere autonoma. Masina a fost creata in 2016, este unicat si este unul dintre vectorii de promovare Renault. Ceva e cert caroseria aia speciala nu va aparea pe masini de serie prea curand. E spectaculoasa, usor de fabricat, dar al dracului de greu de reparat. Asta e motivul pentru care nu va fi pe masini de serie….inca.

Daca va uitati la msinile Renault o sa vedeti deja multe chestii de design de la Ranault Tresor au trecut deja pe modele de serie. Ceea ce m-a impresionat pe mine sunt stopurile spate si as vrea ca tehnolodia aia sa treaca si pe masini de serie.

Aveti aici filmul cu masina:

Sper ca ti-a placut articolul si as vrea sa te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Rivian – concurentul Tesla

2 comentarii la „Renault Tresor – cel mai frumos automobil din lume”

Lasă un comentariu