Renault truck defense – masini de care nu stiai

Renault are o divizie de camioane numita Renault truck. O subdivizia a acesteia se cheama Renault truck defense. Subiecte focus in articol:

  • renault truck defense si Romania
  • de ce nu ai auzit pana acum de masinile astea

Renault truck defense si Romania

Sa va explic un pic care e treba cu firma asta de care nu ati auzit. Este o subdivizie a Renault camioane care se ocupa de partea de vehicule militare. Firma are o gama larga de vehicule: de la masinile mici gen humvee pana la camioane si TAB-uri sau amfibii blindate.

Masinile arata spectaculos si dur asa cum trebuie sa arate vehiculele militare. De asemeenea, masinile sunt extrem de fiabile. Legatura lor cu Romania este de lunga durata, de pe vremea comunistilor. Thnologia de la Dacia a fost adusa de la Renault. In 2012-2013 s-a vehiculat ideea ca la fabrica de la Mizil se va relua productia de vehicule militare in colaborare cu Renault Truck Defense, dar se pare ca nu s-a realizat.

Firma este furnizor pentru armata Frantei, dar si pentru armatelor altor tari. Masinile nu sunt ataat de cunoscute ca cele produse de Hummer de exemplu. Hummer a fost furnizor al armetei SUA pentru vehicule Humvee, dar se pare ca a incetat colaborarea.

De ce nu ati auzit de masinile astea pana acum

E simplu! nu au fost asa popularizate rin filme asa cum au fost de exemplu masinile Hummer. Masinile astea nu sunt asa folosite dar sunt prezente in tetrele de operatiuni unde armata franceza isi desfasoara trupe.

Cei care sunt pasionati de tehnica militara si care merg pe expozitiile de gen au vazut astfel de vehicule. Firma este un participant frecvent la astfel de expozitii.

Va las sa vedti un film despre vehiculele astea fantastice:

Renault truck defense

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Masina interesanta pe 2 roti

Lasă un comentariu