Rivian – concurentul Tesla

Rivian este o masina electrica care reuseste sa face ceea ce Tesla nu a reusit pana acum. Subiecte focus in articol:

  • Rivian – cel mai tare concurent Tesla
  • Performante si alte specificatii

Rivian – cel mai tare concurent Tesla

Rvian e o masina electrica dupa cum, probabil, ati dedus deja. E disponibila in 2 formate de caroserie: SUV si Pick-up. Ambele 4X4 si cu niste performante de invidiat. Dar despre performate o sa discutam mai tarziu in acest articol.

Cine e Rivian?

Rivian este primul vehicul electic de aventura. Adica poate sa meraga cam peste tot fara sa iti dea emotii. E un 4X4 veritabil, singurul lui “defect” fiind ca e electric. Toate filmele de prezentaare il arata in salbaticie unde se simte foarte bine.

Compania care produce masina se cheama Rivian Automotive si isi au baza in Plymouth, Michigan. Vin cu o experienta de 10 ani in dezvoltare de tehnologii EV, iar asta ii face foarte buni. CEO-ul si fondatorul companiei este R.J Scaringe. Automobilul e unul luxos si are inglobate ultimele tehnologii: conducere autonoma si conectivitate la internet, suspensii pe perna de aer, dinamic roll control etc.

Performante si alte specificatii

De fapt Rivian e mai mult decat un 4X4 pentru ca are 4 motoare, cate unul pe fiecare roata. Fiecare motor e controlat separat ceea ce ii confera o aderenta excelenta. Fiecare motor e capabil sa dezvolte 200 de cai putere. Asta inseaman 800 de cai in total. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3 secunde. Da, 3 secunde, la fel ca un supercar.

Bateria are o autonomie de 600 + km si se incarca in doar 4 ore. E fenomenal daca ne gandim ca sunt masini mari si grele dotate cu 4 motoare. Iar masina asta este consturita sa fie robusta si sa mearga in teren neprietenos.

Aveti mai jos un film cu masina:

Rivian

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Audi e-tron e rechemat in service

3 comentarii la „Rivian – concurentul Tesla”

Lasă un comentariu