Roboti care se catara pe rafturi – Bionichive Squid

Asta este ultima gaselnita de roboti pentru depozite, se cheama Bionichive Squid si este un robot care se catara pe rafturi.

Ce este Bionichive Squid

Este un robot care se catara pe rafturi pentru a putea lua colete din diferite celule. Adica, un sistem WMS ii spune locatia de unde trebuie sa ia coletul, ce colet trebuie sa ia si robotul se catara pe raft se duce la locatie, ia coletul de acolo si il duce in zona de livrare. Asta daca e programat sa faca asa, adica sa-l duca intr-o anumita zona.

De asemeena, poate pune colete in locatiile care i se dau. Probabil va intrebati cum se catara pe rafturi. Are niste sine speciale care sunt fixate de rafturi si cu ajutorul acelor sine se poate deplasa pe piloni si traverse. Din ce am vazut eu acele sine speciale se pot monta pe un sistem de rafturi clasic deja existent in depozit. Iar asta e un mare avanataj pentru ca se pot folosi deja rafturile din depozit.

Dupa ce ia coletul de pe raft robotul aquid se comporta ca si un AGV ceva mai avansat putand si stivui coletele.

Cine este BionicHive?

Bionichive este o companie israeliana de tehnologie care a dezvoltat sistemul Squid. Squid nu este doar un robot este un intreg sistem format din hardare, software, AI si multe alte tehnologii de varf. Ceea ce pot sa va spun eu este ca robotul asta este unic. Este primul concept de genul asta pe care il vad si sper sa treaca de faza de dezvoltare si promovare. Are totusi unele limitari din ceea ce vad eu pentru ca se limiteaza doar la colete. Probabil ca nu poate lua produse din colet si cu atat mai putin paleti sau colete din palet. Probabil ca e limitat si la nivel de greutate transportata. Limitarea de greutate cred ca vine atat din dimensiunile produsului cat si din considerente de siguranta.

El se deplaseaza in afara centrului de greutate al raftului dupa cum se vede. Iar asta poate faca ca raftul sa se rastoarne daca robotul ia grautate de la inaltime mare.

Ideea e ingenioasa si inovatoare, dar nu cred ca va avea mare aplicabilitate in logistica.

Aveti aici un film in care vedeti cum lucreaza si cum se deplaseaza robotul Bionichive Squid.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Scania a lansat camioane electrice

Un comentariu la „Roboti care se catara pe rafturi – Bionichive Squid”

Lasă un comentariu