Roboti in supermarket

Astia de la BrainCorp sunt vinovati de asta, adica de faptul ca au adus roboti in supermarket. Cine e Braincorp? Asta e unul din motivele pentru ca sa citesti acest articol, sa afli cine e Braincorp. Si, daca tot citesti o sa-ti spun si ce e cu robotii lor din supermarket.

Roboti in supermarket de la BrainCorp

Dezvoltatorii vor sa aduca roboti in supemrarket, roboti care sa desfasoare tot felul de taskuri. Initial au inceput cu roboti de curatenie. Acesti roboti spala podelele din supermarket. Robotul isi face treaba singur fara a fi supravegheat sau controlat de un om.

Urmatorul pas a fost sa faca o platforma de livrare, platforma care sa livreze produsele la raft. Un om incarca produsele pe platforma robotului din depozitul supermaketului ii seteaza ruta si robotul se duce la raft cu produsele.

Robotul isi urmeaza ruta stabilita, poate evita obstacolele si poate lua decizii care sa previna evenimentele neplacute.

Cand ajunge la raft un alt om va trebui sa ia produsele de pe platforma si sa le puna pe raft. De fapt, platforma e un carut pe care robotul il “abndoneaza” in momentul in care a ajuns la locul de livrare. Scuteste ceva munca a operatorului pentru ca operatoul poate sta sa aranjeze produsele pe raft cat robotul face livrarea. Asta inseamna o eficienta mai mare a omului.

Urmatorul pas va fi probabil ca robotul sa poata sa si puna produsele pe raft sau raftul sa fie platforma pe care o aduce robotul. Dar pentru asta vor mai trece ceva ani iar cei de la Walmart mai au de asteptat.

Sunt convins ca daca faci niste calcule nu iese la bani, dar asa cum imi zicea un domn la o conferinta “noi discutam aici de tehnologie nu de bani”.

Cine e BrainCorp

Brain Corp este un dezvoltator de solutii AI cu sediu in San Diego din Califormia. Compania doreste sa aduca roboti in locuri unde nu au mai fost adusi inainte. Supermarketul este unul dintre aceste locuri.

Initial au dezvoltat roboti pentru curatarea podelei dar si robotii care ajuta la livrare al raft asa cum ati vazut mai sus.

Aveti aici un film cu realizarea celor de la Braincorp:

Daca ti-a placut articolul te invit sa citesti si urmatorul articol: Top 10 global retaileri vor utiliza preturi personalizate si adaptate pana in 2025

Un comentariu la „Roboti in supermarket”

Lasă un comentariu