Robotul politist

A aparut robotul politist care iti cere actele si iti da amenda. Subiecte focus in acest articol:

  • ce e cu robotul politist
  • unde se foloseste

Ce e cu robotul politist

Robotul politist este, la momentul actual, o extensie a masinii poltistului. El este dotat cu un ecran, camera si imprimanta. Cand te opreste politia, robotul politist vine in dreptul geamului si te legitimeaza.

De fapt este o extensie a masinii politistului, are un ecran, o camera, iar politistul din interiorul masinii poate comunica cu soferul. Ii cere soferului sa-l dea actele, soferul arata la camera actele. Are si posibilitatea de a scanara carnetul de sofer.

In tot acest timp politistul sta in masina, iar soferul face tot ce ii spune politistul prin intermediul prezentei virtuale. La sfarsit robotul emite o chitanta cu amenda sau cu punctele de penalizare.

In permanenta politistul aflat in masina din spate are contact cu robotul si cu soferul. Cu toate ca pare un scenariu SF acest robot chiar exista si este foarte util.

Unde se foloseste

Robotul se foloseste in tari unde violenta impotriva politistilor este mare. De fapt, asta este si rolul pentru care a fost creat. In foarte multe cazuri soferii nervosi agresau politistii care ii amendau. In tari in care armele de foc sunt permise soferii au ucis sau ranit politistii.

Rolul robotului este acela de a proteja politistul. De asemenea, robotul ii permite politistului sa poata reactiona si sa aiba timp sa se apere atunci cand soferul devine agresiv.

Fiind dotat cu camere si senzori robotul poate substitui cu succes prezenta politistului. Documentele emise de polistul robot au acelasi efect ca cele emise de un politist real.

Vezi in filmul de mai jos cum functioneaza robotul Politist:

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citeti si pe urmatorul: Idei pentru un start-up in logistica

Un comentariu la „Robotul politist”

Lasă un comentariu